Stichting Oude Stijl Jazz Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Op zondag 18 november organiseert de Stichting Oude Stijl Jazz Etten-Leur weer haar maandelijkse concert in De Linde. Te gast is deze keer de Down South Jazzband uit het zuiden van het land, een orkest dat nog niet eerder voor de Stichting heeft gespeeld.

De leden van de Down South Jazzband uit Zuid en Belgisch Limburg hebben hun sporen verdiend in de “Old Time Jazz” uit de “Roaring Twenties”. Ze spelen in verschillende orkesten in België, Duitsland en Nederland en proberen het repertoire zo oorspronkelijk ten gehore te brengen van Bix Beiderbecke tot Ellington en alles wat daar tussen en buiten ligt. Hier presenteert de Down South Jazzband zijn super 2-takt; een uitgebreide ritme sectie met de combi banjo en gitaar in de stijl van de populaire New Orleans bands “The Shotgun Jazz Band” en “Tuba Skinny”.

Bezetting: Lou Brouns, trombone; Jan v. Gaalen, saxen en klarinet; Patrick Heubel, slagwerk; Patrick Greven, banjo en zang; Jan Lempens, contrabas; Jan Tom Fernhout, cornet en bugel; Ron Willems, gitaar.

Zoals altijd zal het concert plaatsvinden in De Linde in de Lambertusstraat in Etten-Leur. De aanvang is 14:00 uur.

Graag ontmoet de Stichting weer veel belangstellenden op deze ongetwijfeld gezellige en zeker ongedwongen middag oude stijl jazz. Breng dus gerust familie, vrienden en kennissen mee, want iedereen is van harte welkom. [l]