De winnaar van de dagprijs, Wim Heymans.
De winnaar van de dagprijs, Wim Heymans.

Derde wedstrijd najaarscompetitie HSV De Kleine Voorn

ETTEN-LEUR - Onder een gestaag neervallende regen hebben zaterdag 10 november vijftien deelnemers gestreden om de ereprijzen van de derde wedstrijd van onze Najaarscompetitie. De vangsten waren goed in vak A en redelijk in vak B. Wel was de vis aan de kleine kant, van de 315 vissen die de vijftien deelnemers op het droge brachten waren er slecht tien aan de maat waarvan een drietal brasems.

De dagprijswinnaar werd Wim Heymans die 28 exemplaren ving waaronder twee hele mooie, één van veertig - en één van 49 cm. De gezamenlijke vissen van Wim brachten 288 punten in het laadje. De strijd om plaats twee was erg spannend en werd door Toon van Oers met 267 punten in zijn voordeel beslecht. Toon ving 43 vissen, de meeste van alle deelnemers. Kort achter Toon legde Arend Lammerse beslag op plaats drie met 41 vissen en 261 punten.

In vak B waren de vangsten beduidend minder dan in vak A. De gezamenlijke vissers in dit vak vingen slechts één maatvis. Deze werd niet gevangen door Michael van Ginneke die wel de meeste vissen ving, 39 stuks wat voldoende bleek voor plaats “1” in zijn vak. Voor de niet kenners, ondermaatse visjes hebben bij ons een waarde van 5 punten waardoor Michael eindigde op 195. De tweede plaats was voor Johan Hultermans die pas kort wedstrijden bij onze vereniging vist maar al aardig aan de weg timmert. Na een derde plaats vorige week nu dus een tweede met 155 punten gerealiseerd met 26 vissen waaronder de enige maatvis die in dit vak is gevangen. Voor Wim Termohlen een derde plaats met 18 vissen en 90 punten.

Programma

Zaterdag 17 november: schoonmaakactie vijver Hoge Neerstraat, verzamelen om 08:30 uur bij de vijver.

Zaterdag 24 november: vierde wedstrijd Najaarscompetitie, vissen van 12:30 tot 15:00 uur in de Leurse haven. Inschrijven tot 45 minuten voor aanvang in ons clublokaal, café zaal Roeloffs.

Schoonmaakactie

Het zal iedereen wel opgevallen zijn dat het waterpeil van de vijver in de Hoge Neerstraat heel erg laag staat. Dat komt door de gevolgen van de grootte droogte waar we nog steeds mee te maken hebben. Door de zeer lage grondwaterstand is het meeste water van de vijver de grond ingetrokken. Maar doordat het water zo laag staat is langs de kanten van de vijver en rondom het eiland een deel van de bodem droog komen te staan.

Daardoor is er veel afval dat in het water ligt zichtbaar geworden. Dat afval hoort er natuurlijk niet te liggen en daarom organiseren wij op zaterdag 17 november een schoonmaakactie. We gaan dan zoveel mogelijk afval uit de vijver verwijderen.

Iedereen die graag wilt helpen mag aan deze schoonmaakactie meedoen. We verzamelen ons op zaterdag 17 november om 08:30 uur bij de vijver. Neem wel uw laarzen mee. [l]