Barre tijden, ook bij Unitas'30 Zondag Quattro

ETTEN-LEUR - Barre Tijden. Ook op ons Leurke. De winter bonkt op de deur, de dekentjes kunnen uit de kast, en de warme chocolademelk kan gezet. Barre tijden dus, ook voor Zondag Quattro. Coach Robinho Sprenkels en Ton van der Corput ervaren slapeloze nachten door de verliespartij van zondag.


Unitas'30 had zich de avond voorafgaand aan de wedstrijd goed voorbereid. Niets werd aan het toeval overgelaten. Menig speler hield het bij een colaatje, en ging keurig om 10 uur naar hun bed. Echter zijn hierop altijd uitzonderingen, en zodoende liep Teun Staaltjens tegen het welbekende 'Leurs Kwartierke' aan. Wederom was hij net ietsje later. Dit poetste hij later weg door te scoren, hierover later meer.

Robin had al weken zitten denken, er wordt zelfs gezegd dat hij vrije dagen opgenomen heeft, over met welke opstelling hij het de koploper, die 12 uit 4 had behaald, de mannen van TSC 4, 19 goals voor, 3 tegen, ten strijde zou gaan.

Hij trad in zijn sterkste line-up aan, hoewel de meningen hierover verdeeld zijn. Zo startte, naar ieders ontevredenheid, senior Ramon de Caluwé op de bank. ''Je moet altijd een troef achter de hand hebben, een kwaliteitsinjectie'' waren de oefenmeesters' woorden. Hierdoor kon Captain van der Corput in de spits starten, met naast hem die andere slungel. Rick&Rik dus voorin. Daaronder Niels, Vennie , Mitchke, Mechel, Matske, Buik, Graafyouri en de rest behoeft geen uitleg, die zijn alom bekend. Gabriel begon op de backpositie en speelde geen onverdienstelijke eerste helft.

Lang bleef het 0-0. Kansen kwamen, aan beide kanten overigens, maar niemand schoot met scherp. Tot de rust was het 0-0. Daarna brak de wedstrijd open, toen TSC de 0-1 maakte. Via de kluts viel hij voor de voeten van de exotische spits, die hem koelbloedig af ronde. Hier had zelfs Woutje geen antwoord op. Op de biertjes die ie later in de klomp kreeg overigens wel.

Het beloofde weer zwaar weer te worden op deze zachte zondagmiddag. En jawel, na een net te late tackle: Pingel tegen, doelpunt tegen. 0-2 op het bord en barre tijden op de Leur. Tot overmaat van ramp viel uit een corner nog de 0-3. Ach ja, het is nu toch al kapot.

Joey, Bakkie, Teun en Ramon werden gebracht. Spelers met deze kwaliteiten zorgen vanzelfsprekend voor adem bij de achterban van Zondag Quattro. Een kwaliteitsinjectie, zoals gezegd.

En jawel, dit betaalde zich uit. Ramon speelt tegenstanders altijd al ondersteboven, en nu wederom. 5 minuutjes had de man die zijn carrière begon bij METO, en via een pad van vele sportieve hoogtepunten bij Unitas terecht kwam, nodig om na een Bergkampiaanse actie de voorzet op: U leest het correct, Teun Staaltjens te geven, die hem op zijn beurt 'Suareziaans' in de goal frommelde. Heel sportpark de Lage banken in extase, de rest is geschiedenis. Ook de 3e helft, opgeluisterd door DJ Rens & Jan, die tot laat zou duren. Ook de stamkroeg werd nog even bezocht door spelers, staf en supporters zodat uiteindelijk alles goed kwam.

Grote Club Actie

Wij verzoeken aan alle spelers die klaar zijn met hun intekenlijsten, deze zo spoedig mogelijk in te leveren bij Unitas’30. In de centrale hal van ons clubhuis kun je deze in de brievenbus deponeren. [l]