Vice-voorzitter NSC Con, voorzitter NSC Jaap en Portefeuillehouder Scheidsgerecht Jan. FOTO CON VOERMANS
Vice-voorzitter NSC Con, voorzitter NSC Jaap en Portefeuillehouder Scheidsgerecht Jan. FOTO CON VOERMANS con voermans

Karate do SAN Leraar Con Voermans geslaagd voor Wereld Referee

ETTEN-LEUR - Karate do SAN (Roosendaal) Leraar Con uit Etten Leur is afgelopen weekenden op het WK te Madrid geslaagd voor zijn Referee B examen. Een zwaar examen meer dan 400 kandidaten gingen op voor hun examens.

Judge B/A en Referee B/A, van de 89 die opgingen voor referee B slaagde slechts 15%. Con die vice voorzitter is van de Nationale Scheidsrechter Commissie (NSC) werd door Jaap Smaal uit Apeldoorn de voorzitter van de NSC hartelijk gefeliciteerd met dit succes en hij deelde Con gelijk mede zich te moeten voorbereiden voor zijn referee A examen volgend jaar op het WK te Chili. Ook Jan Scholte Albers uit Emmen bestuurslid van de Karate Bond Nederland (KBN) en portefeuille houder scheidsgerecht was trots op het slagen van Con. Helaas was er voor het Nederlandse team geen medailles weggelegd bijna alle deelnemers verloren in hun eerste gevecht. Conditioneel en technisch zit het wel goed, maar met name op kennis van de “steeds wisselende” regels en het mentale aspect kunnen er nog hele grote stappen gemaakt worden. Zowel Jaap als Con hebben nogmaals aangeboden het team te willen helpen, Jaap vanuit zijn expertise als Voorzitter van de scheidsrechtercommissie en Con vanuit zijn expertise als (mentale) coach / trainer (SAN3Coaching). 2020 staat karate voor het eerst op de Olympische agenda, het zou toch mooi zijn dat we daar een deelnemers uit Nederland bij kunnen hebben. Door de krachten te verbinden en goed professioneel samen te werken moet dit gaan lukken!

Karate-do SAN heeft leden uit de volgende plaatsen: Bergen op Zoom, Roosendaal, Etten-Leur, Oudenbosch, Breda, Hoeven, Rucphen, Oud-Gastel, Prinsenbeek en Essen (Bel).

Agenda tip

Vanaf heden, te Etten-Leur, Bootcamp en Buitentraining karate.

24-25 november NK jeugd Zoetermeer.

1 december Battle of the teams Rotterdam.

7 september 2019, 17e open West Brabantse te Roosendaal.

www.karatedosan.nl - 06-24222772. [l]