Lindsay tijdens haar Lange kuur.
Lindsay tijdens haar Lange kuur.

Personal Best voor Lindsay van Zundert tijdens internationale wedstrijd

ETTEN-LEUR - Tijdens de internationale Riedell Ice Cup in Praag op 10 en 11 november wist de kunstrijder Lindsay van Zundert een Personal Best te behalen. Deelnemers uit tenminste 14 landen deden mee aan dit toernooi. Zo ook Lindsay van Zundert (13) uit Etten-Leur van de Kunstrijvereniging FAN Eindhoven.

Lindsay reed in de categorie Junioren haar tweede internationale wedstrijd. Op zaterdag werd de korte kuur verreden. Zij reed met veel energie, met mooie pirouetten en een prachtige dubbel axel. Helaas viel ze bij de triple ritberger waardoor ze haar combisprong niet meer kon afmaken. In een veld van 29 meisjes uit 14 landen behaalde ze een score van 39.75 punten en eindige zij haar eerste wedstrijddag met een mooie 10e plaats.

Zondag kwam Lindsay met haar sterke lange kur maar had net als de dag daarvoor haar triple ritberger niet kunnen landen. Maar de rest van haar elegante muzikale kuur sprak voor zich en met 76.11 punten zat ze bijna 8 punten hoger en behaalde hiermee een 9e plaatst. Wat meteen een Personal Best van haar lange kuur betekende. In de totaalscore kwam ze op 115.86 punten wat 11 punten hoger was dan bij haar eerste internationale wedstrijd. De einduitslag was een 12e plaatst. Een zeer goede prestatie van Lindsay.

Nederlands Kampioenschap

Lindsay had zich al ruimschoots gekwalificeerd voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap. Dit zal van 21 t/m 24 februari 2019 verreden worden als onderdeel van de Challenge Cup 2019 in Den Haag. Lindsay schaatst in het team van Ans Bocklandt - ASW Wilrijk. Daarnaast behoort Lindsay tot het toptalent team van Stichting Kunstrijden Nederland (SKN) van Joan Haanappel. Komend weekend zal Lindsay deelnemen aan de 2e selectiewedstrijd in Utrecht.[l]