Alzheimer café met als thema vrijheid en veiligheid

ETTEN-LEUR - ‘Vrijheid en Veiligheid bij dementie; vrijheid-beperkende maatregelen’. Iedereen die te maken heeft met dementie stuit op dilemma’s rond vrijheid en veiligheid. Er volgen vaak lastige afwegingen: waar doe je als mantelzorger goed aan en waaraan niet?

Hoe biedt je iemand met dementie veiligheid en bescherming én tegelijkertijd zo veel mogelijk vrijheid en zelfbeschikking? Wat als iemand dreigt te vallen of te verdwalen? Of zich niet wil (laten) verzorgen? Of de hele nacht onrustig is? Zijn er dan manieren om goede zorg te verlenen én iemand zo veel mogelijk (bewegings-)vrijheid en zelfbeschikking te laten houden?

Dementiecoach Ine van Heesch werkt ruim 25 jaar in de zorg en is gespecialiseerd in het gedrag van mensen met onder andere dementie. Door middel van filmpjes worden situaties en mogelijke oplossingen geschetst.

Het programma beging om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00/21.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur.

Het Alzheimer café vindt plaats in ’t Warm hart van Kloostergaard, Bisschopsmolenstraat 272, 4876 AS, Etten-Leur

Wanneer uw naaste met dementie niet meer de mogelijkheid heeft om het Alzheimer Café te bezoeken is het mogelijk om iemand van SurplusWelzijn, Informele zorg te bellen voor ondersteunende aanwezigheid. Telefoon: 06 28083540. E-mail: mantelzorg.etten-leur@surpluswelzijn.nl

Tevens kunt u voor meer informatie terecht op de website van Alzheimer Nederland: www.alzheimer-nederland.nl[l]