6e Boottocht HSV de Platvissers

ETTEN-LEUR - Op zaterdag 10 november werd de 6e boottocht van de HSV de Platvissers gehouden. Opnieuw vanuit Colijnsplaat werd met de Desiree rond 08.00 uur uitgevaren. Dit keer waren ze met 18 personen.

Na 20 minuten varen richting de Oosterschelde vloedkering werd voor anker gegaan. De drie en een half uur durende wedstrijd kon beginnen. In de morgen stond er best wel wat wind, maar het was toch een lekker visweertje. Na de middag begon het regenen en nam de stroming toe. De eerste vis werd gevangen door Ad de Graauw. Binnen 10 minuten ving hij een mooie wijting. De vangsten gedurende de dag waren redelijk goed. Het was ook afhankelijk waar je op boot stond ingedeeld. De grootste vis, een wijting van 32 cm, werd door Henny van Dongen gevangen. Na weging was de uitslag als volgt: 1. Arnold Verwey; 2. Henny v. Dongen; 3. Jan v. Oers; 4. Rinus Nuijten; 5. Rinus Luijks; 6. Wil Siemons; 7. Wijnand Jansen; 8. Tinie Ernest en Jos v. Zundert; 10 Guus Kortenraij, Jan v. Oers.

Na de weging werd er nog recreatief gevist. Al met al was het weer een fijne visdag.

Op zaterdag 8 december vindt de 7e en tevens de laatste vistocht van dit seizoen plaats. Er wordt dan opnieuw met de Desiree koers gezet vanuit Colijnsplaat. Er zijn nog best wel een aantal kanshebbers om binnen de club kampioen te worden. Het zal een spannende wedstrijd worden.

Opgeven voor deze tocht is op maandag 3 december tussen 18.00 en 19.00 uur bij de wedstrijdleider Kees Baremans (tel: 076-5020600). Wilt u meer informatie over onze club kijk dan eens op: www.hsvdeplatvissers@dse.nl. [l]