Het meisje Amrita krijgt thuis onderwijs omdat ze te gehandicapt is. Ze schrijft met haar voeten
Het meisje Amrita krijgt thuis onderwijs omdat ze te gehandicapt is. Ze schrijft met haar voeten kees maas

Suvadra weer in AH Pollemans met statiegeldbonnetjes-box

ETTEN-LEUR - "De Etten-Leurse bevolking heeft het hart op de juiste plaats. En dat geldt speciaal voor de klanten van Albert Heijn Pollemans aan het Burchtplein in Etten-Leur. Daar is de donatiebox naast de inlevermachines voor de statiegeldflessen een begrip."

"Die box is voor mijn Stichting Suvadra en in het gleufje kan men, indien gewenst, het statiegeldbonnetje stoppen. Met de opbrengst daarvan help ik kinderen en jongelui met een lichamelijke handicap in Nepal. Hulp op het gebied van studie en medische zorg.” De Etten-Leurse Joyce van Rijen is dolgelukkig met de rentree bij AH Pollemans. "En 'mijn' kinderen in Nepal, het vijfde armste land van de wereld, ook."

Van 3 december tot en met 31 maart staat de ‘inleverbox’ van de Nepalese projecten weer op de vertrouwde plaats. Wat doet Stichting Suvadra met dit geld? Joyce van Rijen: "Op de eerste plaats zorg ik persoonlijk dat er nul komma nul aan de beruchte strijkstok blijft hangen. In 2019 ga ik weer naar het land aan de voet van de witte reuzen van de Himalaya. Om mijn projecten te controleren en de kids te bezoeken. De dagelijkse gang van zaken heb ik toevertrouwd aan een Nepalse stichting, die uit gehandicapte jongemannen bestaat. Zij zijn bevlogen en willen andere gehandicapte jongelui kansen bieden, die ze zonder onze hulp nooit zouden kunnen benaderen. Het is bijna onmogelijk, maar ze zijn bijna nog fanatieker dan ik. Daarbij worden ze gestimuleerd door het enthousiasme en de dankbaarheid van de Nepalese gehandicapten, die uit hun voorheen uitzichtloze situatie kunnen komen."

Joyce van Rijen: "Degenen, die ons willen helpen, kunnen hun bonnetje in de box stoppen. Vele kleine bedragen maken samen een mooi totaal. Van tien eurocent tot meer dan vijf euro op zo'n bonnetje. Mede namens onze dankbare kinderen is een woord van dank dan ook op z'n plaats. Voor alle bonnetjes en het gebaar van de heren Pollemans." [l]