Bibliotheek groep van Heemkundekring Jan uten Houte

ETTEN-LEUR - Heemkundekring Jan uten Houte heeft veel verschillende werkgroepen die met enthousiasme gerund worden door onze vrijwilligers. Een van die groepen is onze bibliotheek groep.

De bibliotheek groep bestaat uit vier vrijwilligers waarvan er twee bibliothecaris zijn. De beide anderen zijn zowel geïnteresseerd in boeken als in genealogie. Hun taak is o.a. het controleren van de boeken die ons vaak geschonken worden en ze vervolgens beoordelen op de Heemkundige waarde voor Etten-Leur. Zij verzamelen alle boeken die geschreven zijn dóór Etten-Leurenaren of over Etten-Leur. Uiteraard zijn ook alle uitgaven van Heemkundekring Jan uten Houte zelf te vinden in de boekenkasten die zich momenteel nog bevinden in Markt 53 van Het Paulushofje.

De groep is ook begonnen met alles wat er nu is, geschikt te maken om te plaatsen op het geheugen van Etten-Leur. Daar kan men dan binnen niet al te lange tijd bekijken welke boeken er te vinden zijn in onze bibliotheek. Door middel van trefwoorden of per onderwerp kan iedereen daar nu al zoeken maar nog lang niet alles is al ingevoerd.

Misschien met de feestdagen in het vooruitzicht zijn er nog interessante uitgaven bij ons te vinden. Zoals: De begraafplaatsen van Etten-Leur dat gaat over o.a het gedenkpark in de stationsstraat. Etten-Leur maakt muziek over Constantia en Pro Musica, Een aalscholver boven zwermlaken, het stratenboek of vanaf dinsdag a.s. het missionaris boek.

Wanneer men een boek wil inzien kan men terecht op woensdagmiddag wanneer er leden van de bibliotheek werkgroep aanwezig zijn op het Paulushofje. U bent ook welkom tijdens de openingstijden van het museum om de boeken in te zien en aan te schaffen. Eerder verschenen uitgaven zijn vaak tegen gereduceerde prijzen verkrijgbaar. [l]