Wijkbewoners vermaken zich opperbest in De Linde. FOTO STELLA MARIJNISSEN
Wijkbewoners vermaken zich opperbest in De Linde. FOTO STELLA MARIJNISSEN Foto:

Jarige Wijkvereniging Centrum-Oost viert feest

ETTEN-LEUR – Feest was het zondag in wijkgebouw De Linde. Wijkvereniging Centrum-Oost vierde er zijn zilveren jubileum. Op 25 november 1993 werd de vereniging opgericht en de mensen van het eerste uur waren ook deze dag aanwezig. Zij werden met een aantal andere vrijwilligers gehuldigd.

DOOR STELLA MARIJNISSEN

De dag startte om 14.00 uur en de nieuwe wijkwethouder Jan Paantjens maakte meteen van de gelegenheid gebruik om de jarige wijkvereniging te feliciteren en een kijkje te nemen in het wijkgebouw, dat na een grondige verbouwing en uitbreiding drie jaar geleden zijn deuren opende. Wijkvereniging Centrum-Oost, dat zijn oorspronkelijke stek in het Palet aan het Vincent van Goghplein had, heeft sinds die tijd ook onderdak gevonden in De Linde.

'Oorspronkelijke stek in het Palet'

Dans

De talrijke bezoekers werden verwelkomd met consumptiebonnen en de zaal vulde zich al snel met wijkbewoners die konden genieten van een dansdemonstratie van de line dance groep Mystic dancers uit Zegge. Zo uitnodigend waren de dansende dames dat de uit Breda afkomstige zanger Sill Lamers zijn best deed om mee te doen. De pasjes bleken wat moeilijker dan gedacht dus gaf hij er zijn eigen draai aan. Het nodigde wel uit tot meedoen en een dappere toeschouwer wilde wel eens proeven van de dans. Haar ging het wel goed af.

Gehuldigd

Gedurende de middag werden een achttal mensen gehuldigd die zich al meer dan tien jaar als vrijwilliger hebben ingezet voor de wijkvereniging. Penningmeester Rein Nuiten nam daartoe het woord. "Sinds dit jaar zijn we stichting Wijkbelang Centrum-Oost en vieren we ons vijfentwintig jarig bestaan. We kunnen deze dag niet zo maar voorbij laten gaan zonder hen in het licht te zetten." Niet alle vrijwilligers konden aanwezig zijn, wel Kees Naalden, die met zijn groene vingers een hele wijk weet op te fleuren met plantjes en bloemen. Ook bestuurslid Jolanda Mol kreeg haar bos bloemen en een zilverkleurige speld ter ere van meer dan tien jaar vrijwilligerschap. Zij had het die dag dubbel druk want voorafgaand aan de feestelijkheden rond het vijfentwintig jarig bestaan bracht Sinterklaas met zijn gevolg een bezoek aan De Linde. Een extra dankwoord en een goudkleurige speld waren er voor voorzitter Isabelle Borghout en secretaris Sander van de Berg. Zij zijn beide vanaf het begin betrokken bij de wijkvereniging en kregen daarvoor naast warme dankwoorden een spontaan applaus.

'Trots op de wijk'

Polonaise

Toen Sill Lamers de microfoon ter hand nam kwam de stemming er pas goed in. Met zijn Nederlandstalige nummers wist hij de aanwezigen op de dansvloer en in de polonaise te krijgen. Tussendoor werden de nodige hapjes rondgedeeld. Wijkmanager Miranda Boere zegt trots te zijn op haar wijk. "Als je ziet wat ze allemaal doen, kinderbingo, bingo voor volwassenen, Sinterklaasfeest, Halloween, het beugelen, jeu de boules, koersbal. Perfect. Daarnaast bespreken we eens in de zoveel weken de wijkagenda, letten op bijvoorbeeld eenzaamheid. Volgens het Raadsprogramma willen we een aantal wat verouderde wijken aantrekkelijker maken voor jongeren. Deze wijk is daar een van. We zijn bezig met een project waarbij eerstejaars studenten van Avans de mogelijkheden onderzoeken om de wijk bruisender en aantrekkelijker te maken. De wijkvereniging speelt daarin een grote rol." Boere ziet een grote betrokkenheid van het bestuur van de wijkvereniging en de bewoners van de wijk. Als dank voor hun komst kregen alle bezoekers een pen overhandigd.[l]