Oud boekbindersmateriaal te zien in de boekbinderij. FOTO CEES JOCHEMS
Oud boekbindersmateriaal te zien in de boekbinderij. FOTO CEES JOCHEMS cees jochems

Nederlands Drukkerij Museum sluit 2018 af met twee extra zondagopeningen

ETTEN-LEUR - Het Nederlands Drukkerij Museum, Leeuwerik 8 te Etten-Leur, is in december extra geopend op de zondagen 2 en 16 december.

Hoewel op internet veel informatie te vinden is over het drukkersvak is er nog steeds een grote belangstelling voor het oude ambachtelijke boekdrukvak, waar vaklui de oude drukpersen bedienen. Op een oppervlakte van 250 m2 staan 22 antieke drukpersen en 5 zetmachines, waarvan ieder exemplaar uniek is in zijn uitvoering en toepassing. In de handzetterij en boekdrukkerij is het proces van de boekdrukkunst van begin tot einddoel te volgen. Beleef de bijzondere ervaring om deze machines te zien werken en maak gebruik van de mogelijkheid om zelf enkele oude drukpersen te bedienen en te genieten van een bijzondere museumdag. Kinderen gaan bij een bezoek aan het museum “zelf aan het werk” met losse letters op diverse drukpersen.

Op de bovenverdieping zijn pop-upboeken en Kopperprenten te bewonderen, maar ook de boekbinderij waar uitgelegd wordt hoe vroeger een boek tot stand kwam

Het Nederlands Drukkerij Museum is te vinden aan de Leeuwerik 8 in Etten-Leur. Het museum is open van dinsdag t/m vrijdag van 11.00 tot 16.30 uur en dus ook op de zondagen 2 en 16 december van 13.00 tot 16.30 uur.

Meer informatie over het museum is te vinden op de website: www.nederlandsdrukkerijmuseum.eu. [l]