Monstrans. FOTO H.MARIAPAROCHIE
Monstrans. FOTO H.MARIAPAROCHIE H.Mariaparochie

Tentoonstelling Religieus Erfgoed Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Van 27 november tot en met 28 februari is de tentoonstelling ‘Religieus Erfgoed Etten-Leur’ ingericht in de Lambertuskerk aan de Markt. Het is een tentoonstelling waarin het kerkelijke jaar wordt uitgebeeld met o.a. kazuifels.

Het liturgische nieuwjaar begint komende zondag met de start van de advent. En een tentoonstelling waarin het religieuze leven van de mens wordt uitgebeeld door museale stukken van doopsel, communie, vormsel, huwelijk etc tot en met de dood.

Hiervoor zijn bij onderstaande organisaties en andere religieuze organisaties in onze gemeente alle deuren geopend van de opslag van religieus erfgoed. Zo tref men ook monstransen aan en de bijzondere altaarkast vanuit de tijd van de schuurkerken. Bijzonder Religieus Etten-Leur dus.

De tentoonstelling is in deze periode op iedere woensdagmiddag, zaterdagmiddag en zondagmiddag geopend van 13.00 tot 16.00 uur. Voor groepsbezoek kunnen afspraken worden gemaakt op andere dagen en tijdstippen. Hiervoor kan men contact opnemen met het Streekmuseum Etten+Leur via de mail beheer@streekmuseumettenleur.nl of telefonisch 076-5034244.

Deze tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met: H. Mariaparochie en locatiecommissie Lambertuskerk; Streekmuseum Etten+Leur; Huysmuseum; Commissie Cultuurhistorische Bebouwing en Heemkundekring Jan uten Houte. Voor meer info ga naar www.janutenhoute.nl. [l]