De voorzitter van KBO Leur verwelkomt Sinterklaas. FOTO LEX BLOM
De voorzitter van KBO Leur verwelkomt Sinterklaas. FOTO LEX BLOM Lex Blom

Sinterklaas op bezoek bij KBO Leur

ETTEN-LEUR - Afgelopen maandag werden de leden van KBO Leur verrast met een bezoek van Sinterklaas en drie van zijn Pieten. Tijdens een drukbezochte gezellige Sinterklaasmiddag georganiseerd in het Turfschip door KBO Leur, werden de senioren bij binnenkomst verwelkomt met koffie, thee en warme boterletter!

Er werden diverse ronden Bingo gespeeld, waarbij men prachtige prijzen kon winnen. Van een lekkere fles drank, een bon van de Visspecialist of een volle boodschappentas tot wat lekkers voor in bad van de plaatselijke drogist, er was dus een heel gevarieerd aanbod van prijzen! Ondertussen werd er door de senioren ook nog heel veel ouderwetse Sinterklaasliedjes gezongen, dit onder leiding van Jose Lockx, die alle oude versjes had verzameld en voorging in het gezang.

Om precies 14.30 uur verscheen daar ineens Sinterklaas met drie van zijn Pieten! Sinterklaas was de senioren van de Leur namelijk niet vergeten! Sinterklaas werd luid toegezongen bij binnenkomst en nadat hij in zijn zetel was gaan zitten werden er enkele leden naar voren geroepen die in zijn grote boek vermeld stonden. Deze werden door Sinterklaas toegesproken en kregen van de Pieten een cadeautje!

Sinterklaas zelf zette ook nog een paar liedjes in waarbij hij ook nog liet zien dat dansen op gevorderde leeftijd helemaal zo gek nog niet is! Daarna wilde Sinterklaas ook wel eens graag een rondje bingo draaien voor de leden, wat hem bewonderenswaardig goed af ging!

Maar toen was het alweer tijd om afscheid te nemen en onder luid gezang van Dag Sinterklaasje dag, werd hij door de senioren uitgezwaaid. Onder het genot van een drankje en een lekker hapje, werden er nog enkele rondes bingo gespeeld, daarna was het tijd voor iedereen om weer huiswaarts te keren, maar niet voordat men allemaal nog een klein cadeautje meekreeg voor thuis. [l]