Relatie wethouder en woordvoerster: Wie vertrekt?

ETTEN-LEUR – Wethouder Martin van der Bijl heeft een relatie met zijn persvoorlichtster en communicatieadviseur. Dat heeft de gemeente Etten-Leur bekend gemaakt om op deze wijze geen ophef te veroorzaken.

DOOR MONIQUE JANSEN

Het gaat om een prille relatie, maar het lijkt erop dat beiden niet op hun post kunnen blijven. Eén van hen zal moeten kiezen voor een andere baan. Burgemeester Miranda de Vries heeft met beiden gesproken over hun positie.

Eerste jaar in functie

Martin van der Bijl (34) is momenteel bezig aan zijn eerste jaar als wethouder. Hij is namens de VVD verantwoordelijk voor de portefeuilles Arbeidsmarkt, Jeugd en Handhaving, Gezondheid en Maatschappelijke Ondersteuning en Economische Zaken. Ook de persvoorlichtster werkt nog niet zo lang bij de gemeente Etten-Leur. Zij is sinds maart 2018 communicatieadviseur.

Oriënteren

Wethouder Van der Bijl laat in een verklaring weten: "We hebben er bewust voor gekozen om snel open en transparant over onze relatie te zijn in de richting van de organisatie en de politiek. Dat betekent dat we nog niet op alles een antwoord hebben. Gelukkig hoeft dat ook niet, want we hebben de tijd gekregen om samen rustig te bekijken wie van ons op zoek gaat naar een andere functie."[l]