Oude stijl jazzformatie JazzO’leans. FOTO W. KLAASSEN
Oude stijl jazzformatie JazzO’leans. FOTO W. KLAASSEN W. Klaassen

Concert JazzO'leans in Neerlandsch Koffyhuis

ETTEN-LEUR - Op zondag 9 december verzorgt de Etten-Leurse oude stijl jazzformatie JazzO’leans een gratis concert in het Neerlandsch koffyhuis op de Markt in Etten-Leur. Dit jaarlijkse concert wordt gegeven als dank voor de gastvrijheid van het Koffyhuis bij de wekelijkse repetities van dit orkest.

JazzO'leans is een Etten-Leurse oude stijl jazz formatie die werd opgericht in 2015, toen een achttal muzikanten bijeen kwamen die al eerder in diverse orkesten in verschillende samenstellingen met elkaar hadden gespeeld. Inmiddels is het orkest uitgegroeid tot een goed op elkaar ingespeeld gezelschap en zijn er al heel wat optredens de revue gepasseerd. Een optreden van dit orkest mag je niet mislopen, vandaar dat hun slogan ook is: “do you know what it means to miss JazzO’leans”

De muziek van dit orkest is gebaseerd op de traditionele New Orleans jazz, hetgeen uit de naam ook blijkt, maar de muzikanten schromen niet om ook andere stromingen uit de klassieke jazz ten gehore te brengen. Zij spelen al enkele jaren in enkele horecagelegenheden tijdens het Bredase Jazzfestival, namen hier ook deel aan het Classic Jazz Podium en zijn het huisorkest van de Stichting Oude Stijl Jazz Etten-Leur.

Oude stijl jazz is voor hun een feestje en dat moet het ook zijn, zowel voor het publiek als voor de muzikanten zelf.

Bezetting: Piano en banjo, muzikaal leider; Rob Roldaan; Rieten; Pieter Smith; Trombone; Frits van der Horst; Cornet; Berry Rijnen; Banjo; Frans van der Straten; Sousafoon; Cees van Sundert; Snare drum en washboard; Dick Verwijk; Base drum; Peter van Deursen.

Graag ontmoet het orkest u op zondag 9 december. Het concert vangt aan om 14:00 uur en duurt tot 17:00 uur. Uiteraard is de toegang gratis. Iedereen is van harte welkom, dus breng gerust familie. vrienden en bekenden mee naar deze gezellige middag oude stijl jazz. [l]