Selene Wortel, Nadja Wortel, Eva van Ginneken en Senna Lindenberg. FOTO KNZB REGIO ZUID
Selene Wortel, Nadja Wortel, Eva van Ginneken en Senna Lindenberg. FOTO KNZB REGIO ZUID fotograaf KNZB regio zuid

Selene, Nadja en Jaro zwemmen 14 medailles bij elkaar

ETTEN-LEUR - De laatste 2 weekenden van november stonden traditiegetrouw in het teken van de Brabantse Winterkampioenschappen voor de zwemmers en zwemsters uit heel de provincie. Voor ZPV Hieronymus deden 3 Etten-Leurse zwemmers mee: Jaro Musters, Selene en Nadja Wortel. Zij streden om de medailles bij de senioren.

Nadja kwam 7 keer individueel aan de start. Op de 100 meter vlinderslag wist ze een flinke hap van haar oude persoonlijke record (pr) af te zwemmen. Haar nieuwe tijd 1.07.15 was ook nog onder de limiettijd voor het Nederlandse kampioenschap. Op de andere afstanden kwam ze dicht in de buurt van haar pr's. Ze won de gouden medaille, met o.a. Selene en de rest van het dames estaffeteteam, op de 4x100 meter vrije slag en zilver op de 4x100 meter wisselslag.

Jaro startte 9 keer. Op de 100 meter rugcrawl won hij de bronzen medaille in een tijd onder de 59 seconden: 58.67. Op de estafette 4x100 meter wisselslag zwom hij op dezelfde afstand een 58.19. 0,01s boven zijn pr. Met het heren estafette team sleepte hij het zilver binnen op deze afstand. Daarnaast won hij samen met o.a. Selene het zilver op de 4x50 meter wisselslag mixed estafette.

Selene verscheen 12x aan de start op een individueel nummer. 5x wist ze hard genoeg te zwemmen voor een medaille. Op de 100 meter wisselslag, vrijeslag en schoolslag tikte ze als 2e van Noord-Brabant aan. Op de 2 laatst genoemde afstanden in een nieuw pr. Op de 50 meter schoolslag behaalde ze het zilver in 33.33 seconden. Brons won ze op de 200 meter vrijeslag in 2.08.67. In totaal zwom ze 5x een pr. Een knappe prestatie als senior. In de estafettes draagde Selene ook haar steentje bij. Op de 2 damesestafettes behaalde ze met het team goud en zilver, dit deed ze ook op de 2 gemengde estafettes (2 dames & 2 heren). Ze verliet het zwembad met 2 gouden, 7 zilveren en 1 bronzen medaille.

Over een maand staat het Nederlandse kampioenschap op het programma. Jaro, Nadja en Selene hebben zich alle drie gekwalificeerd: Jaro op 2 afstanden, Nadja op 6 afstanden en Selene op 13 afstanden. Daarnaast zullen ze starten op verschillende estafettes. Meer informatie: www.zpv-hieronymus.com. [l]