Zusjes Dewi en Naomi uit Etten Leur succesvol in Breda. FOTO PETER HAAS
Zusjes Dewi en Naomi uit Etten Leur succesvol in Breda. FOTO PETER HAAS clubfotograaf Peter Haasr

Turn Totaal Breda Cup weekend succesvol voor Dewi en Naomi Govaers

ETTEN-LEUR - Afgelopen weekend was het weer tijd voor de Turn Totaal Breda Cup (TTBC). Voor het derde jaar op rij wordt deze toestelfinale wedstrijd georganiseerd. Dit betekend op ieder toestel laten zien wat je kan. In sportcentrum de Scharen werd onder leiding van Bredagym een mooi weekend turnen weggezet voor de niveaus N1, N2 en N3.

Op zaterdag mocht Dewi (10) laten zien wat ze kon als pupil 2 N2. Ze begon op het toestel sprong. Niet Dewi haar sterkste punt maar naar kunnen gesprongen een mooie 6e plaats hier voor haar. Hierna de brug,…ondertussen een klein beetje een gevreesd toestel voor Dewi. Het ging goed! Een kip met een handstand erachteraan en drie reuzen gevolgd door streksalto af zorgden voor een prachtige score 14.100 pnt. Dit was goed voor een mooie zilveren medaille. Op naar balk, acrobatische elementen mooi geturnd, choreografie prima, echter ook draaitjes en pirouettes behoren tot de oefening en hier ging het mis. Twee keer moest Dewi de balk verlaten, Uiteindelijk toch nog een zesde plaats voor haar, zonde van de vallen want hier was meer te verdienen geweest. Daarna naar de vloer. Dit is een toestel wat over het algemeen wel goed gaat voor Dewi en ook deze keer ging het goed 13.150 was het punt. 5 honderdste kwam ze tekort voor de eerste plaats. Twee turnsters hadden 13.200 dus voor Dewi een bronzen medaille op dit toestel. Dit was een mooie voorbereiding voor volgende week. Dan gaat Dewi naar Valkenswaard voor de eerste plaatsingswedstrijd voor de landelijke competitie.

Zondag weer terug naar Breda voor de wedstrijd van de jongste Govaers binnen dit gezin, Naomi. Naomi (8) turnt voor het eerste jaar bij de A selectie van dynamo Roosendaal en komt uit in de instap N1. De eerste wedstrijd op het hoogste niveau voor Naomi. Gespannen vertrok Naomi in het vroege donker naar Breda en de vraag was… zou ze genoeg geoefend hebben op de oefeningen? Naomi begon op vloer, een mooie oefening neergezet maar net niet stabiel en strak genoeg. Een 11,750 als punt wat wel een mooie 4e plaats was. Toen op naar balk, altijd een spannend onderdeel maar Naomi bleef erop. Helaas mist ze nog wat moeilijkheid waardoor ook hier de vierde plaats voor Naomi was. Op naar rekstok, een hele mooie strakke oefening met nette krachtstukjes. Hierdoor een mooie D score 12.600 en dit was gedurende een lange tijd de hoogste score. Uiteindelijk toch nog eentje beter en werd het goed voor een zilveren medaille. Sprong was hier voor Naomi het laatste onderdeel. Hier mist ze soms nog wat kracht maar een hele mooie tweede sprong zorgde er nog bijna voor dat ze op het podium kwam wederom een plaats vier voor Naomi. Hier kwam ze 0,25 tekort op het brons. Een mooie eerste meting voor Naomi als turnster van de A selectie. Het duurt voor Naomi nog even voordat ze voor de landelijke competitie moet turnen, dit was een mooie voorbereidende wedstrijd voor haar.

Het was een succesvol turnweekend voor de diverse selecties en vele turnsters van Dynamo Roosendaal. [l]