De meiden en jongens van DSE JO9-4. FOTO MARCEL BUIJNSTERS
De meiden en jongens van DSE JO9-4. FOTO MARCEL BUIJNSTERS Marcel Buijnsters

DSE JO9-4 laat thuispubliek smullen

ETTEN-LEUR - Ons team is dit seizoen gestart met 5 nieuwe talentjes Bregje, Do, Nienke, Noa en Tycho een logische stroeve start van de competitie. De 3 spelers die al wat langer bij “ons DSE” voetballen Bram, Jasper en Lars hebben het team in die beginfase goed op sleeptouw genomen, tel daarbij op de geweldig leerzame en leuke trainingen van Jan, Petra, Luca en Sem en het team is inmiddels wat het nu is, een voetballende vechtmachine!

Een team dat strijd voor iedere meter en met de komst van David als extra kwaliteitsimpuls, waren we klaar om na wat nederlagen nu eens resultaten te gaan boeken. Inmiddels zijn we al 2 weken ongeslagen, door prachtige en dik verdiende overwinningen op WDS JO9-3 met 1-5 en Gesta JO9-1 met 8-9.

Zaterdag 1 december stond de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop op het programma, dit keer tegen Oosterhout JO9-3. Iedereen was aanwezig en wilde er weer een geweldige wedstrijd van maken. Na een goede warming-up onder leiding van Bram, begon kon de wedstrijd met behulp van de zeer goede spelbegeleider Inigo.

Ondanks de lage gevoelstemperatuur, staan er ook nu weer vele supporters langs de lijn. Oosterhout mag de aftrap doen, maar al snel is er door goed druk zetten van DSE balverlies bij de tegenstander en weet Tycho binnen 30 seconden de 1-0 te scoren. Kort daarna een mooie voorzet van Lars maar helaas niemand om af te ronden. DSE rijgt de kansen in deze fase aaneen, vaak uit goed positiespel en een aantal uit gevaarlijke corners van Bram. Uit de weer zo’n corner ontstaat zelfs een eigen goal van de bezoekers. Direct na de aftrap en een vlotte onderschepping van David komt er een mooi schot van Bregje dat bij Tycho terecht komt maar hij kan het net niet afmaken. Na weer goed druk zetten speelt Do direct Bregje met een mooi pass aan, maar ook deze actie kan net niet worden verzilverd. Uit een spaarzame tegenaanval weet Oosterhout een corner te forceren maar het harde schot op doel gaat gelukkig naast. Kort hierna weer een goed schot op doel van DSE, keepster Noa pareert het schot echter vakkundig. Uit de tegenaanval schiet Jasper verwoestend de 3-0 binnen. Kort hierna een actie van Nienke, David en Lars waarna Tycho het net weer laat bollen voor de 4-0. Na de rust komt Noa erin als veldspeelster en wordt Tycho keeper. We komen meteen weer goed uit de startblokken, waarbij Jasper met een mooie actie op de paal schiet. Lars met een mooie actie richting goal, maar de keeper van Oosterhout weet wonderlijk redding te brengen. Belangrijk vandaag is dat het positie spel goed bleef, mede door de motoren op het middenveld Bram, Lars en David. Er wordt veelvuldig goed overgespeeld en vrijgelopen, zo kan David na goed samenspel van Do, Noa en Bregje een mooi doelpunt scoren, 5-0. Na mooie acties van Nienke en Lars komt de bal bij Bram en die scoort geweldig de 6-0. Door te blijven werken en goed overspelen door Nienke, Jasper en Noa, kan David uiteindelijk de 7-0 scoren. We zitten inmiddels in het laatste deel van de wedstrijd en het lijkt erop dat de aandacht iets verzwakt, Oosterhout kan hierdoor nog 2 keer tegen scoren. Eindstand van deze goede en mooie wedstrijd 7-2! De euforie langs de lijn is groot, iedereen gaat met een super gevoel het veld af. Top gedaan JO9-4!

Volgende week gaan we deze lijn doortrekken, als we de competitie afsluiten in Rijsbergen tegen VVR JO9-3. [l]