Lindsay succesvol op de  internationale Christmas Cup in Budapest.
Lindsay succesvol op de internationale Christmas Cup in Budapest.

Weer een Personal Best voor Lindsay van Zundert in Boedapest

ETTEN-LEUR – Lindsay van Zundert haalt weer een Personal Best tijdens de internationale eerste Christmas Cup op 29 en 30 november in Boedapest Deelnemers uit tenminste 11 landen deden mee aan dit toernooi. Zo ook Lindsay van Zundert (13) uit Etten-Leur van de Kunstrijvereniging FAN Eindhoven.

Lindsay reed in de categorie Junioren haar derde internationale wedstrijd. Op donderdag werd de korte kuur verreden. Zij reed met veel energie, met mooie pirouetten, een prachtige dubbel axel en een triple rittberger. In een veld van 22 meisjes uit 11 landen behaalde ze een score van 43.31 punten en eindige zij haar eerste wedstrijddag met een mooie 6e plaats.
Vrijdag kwam Lindsay met haar sterke lange kur waarbij ze van de twee triple ritbergers er 1 wist te landen. Lindsay reed een zeer goede kur alhoewel ze viel bij de tweede triple rittberger. Maar lindsay krijgt meestal terecht een hoge score voor de bijzondere choreografie die zij perfect uitvoert. Met 78.11 punten zat ze bijna 6 punten hoger en behaalde een 8e plaatst. Wat meteen een Personal Best betekende. In de totaalscore kwam ze op 121.36 punten wat 17 punten hoger was dan bij haar eerste internationale wedstrijd. Lindsay is in het totaalklassement twee plaatsjes gezakt naar een 8e plaatst. Een zeer goede prestatie van Lindsay. Dani Loonstra (DDD – Dordrecht) is met 105.24 punten op de 12e plaats geëindigd.

Nederlands kampioenschap
Lindsay had zich al ruimschoots gekwalificeerd voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap. Dit zal van 21 t/m 24 februari 2019 verreden worden als onderdeel van de Challenge Cup 2019 in Den Haag. Lindsay schaatst in het team van Ans Bocklandt - ASW Wilrijk. Daarnaast behoort Lindsay tot het toptalent team van Stichting Kunstrijden Nederland (SKN) van Joan Haanappel. Lindsay zal begin volgend jaar deelnemen aan de Ice Talent Trophy in Hasselt. [l]