DSE 13-01 gaat de strijd aan met Willem II 13-01

ETTEN-LEUR - Zaterdag 1 december de topper tegen het ongeslagen Willem II.

Na het verlies van de vorige wedstrijd stonden vandaag de gezichten allemaal de goede kant op.In de kleedkamer werd het team toegesproken door de trainers over de te voeren tactiek voordat we aan de warming up zouden gaan beginnen. Gretig en fanatiek begon het team aan de warming up voor de topper tegen Willem II. De voortekenen zagen er veelbelovend uit wat een fanatisme straalde het team uit.

De wedstrijd begon en gelijk een scherp en fanatiek DSE. Kort op de tegenstander, graag de bal willen hebben, tegenstander onder druk zetten en combinerend naar de goal van de tegenstander toe.

Na 7 minuten resulteerde dit in een corner voor DSE die genomen werd door Bart. Die schoot de bal richting het doel, Job gooide zijn lichaam in de strijd en scoorde de welverdiende 1-0.

DSE groeide in de wedstrijd, maar Willem II liet zich niet uit het veld slaan.Met een paar vloeiende combinaties kwamen ze toch enkele malen voor de goal van DSE, maar Pepijn keepte de wedstrijd van zijn leven. Met enkele goede reflexen hield hij zijn doel schoon. Echter op één schot van Willem II had hij geen antwoord en de terechte 1-1 was een feit.

Het zag ernaar uit dat we met deze stand de rust in zouden gaan, maar daar dacht Sam anders over. Net voor het rustsignaal scoorde hij de 2-1. Met een lekker gevoel op naar de limonade. Na de rust een DSE dat vanaf het begin af aan weer fanatiek ten strijde gaat. Willem II werd onder druk gezet door DSE en kwam niet meer over de middellijn. DSE kreeg een paar kleine kansjes totdat Sjoerd de bal diep speelde en Bart er naar toe sprintte. Voor de Willem II spelers er waren was Bart er al met de bal vandoor richting het doel. Hij keek nog eens en met een gericht schot in de linker kruising liet hij de keeper van Willem II kansloos en stond het 3-1.

Willem II wilde het iniatief naar zich toe trekken, maar dat liet DSE niet toe. Wel kwamen ze nog een enkele maal voor keeper Pepijn, maar hij en de rest van het team waren als een betonblok. Er was niet doorheen te komen. 10 minuten voor tijd kwam de genadeklap voor Willem II. Shane passte de bal op Sam die op de keeper af ging, het overzicht behield en beheerst in de linker beneden hoek scoorde 4-1. Nu was het echt gedaan met het team uit Tilburg. Ze bleven sportief maar kwamen niet meer tot scoren.

Bij het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Sjoerd Franken was de ontlading enorm. Spelers vielen elkaar in de armen. Als team heeft men vandaag een geweldige prestatie weggezet. Hiermee staat DSE nu op de 3de plek in de competitie met nog enkele wedstrijden te spelen voor de winterstop. [l]