Prijsuitreiking verkiezing Grôtste Mââuwert 2018.
Prijsuitreiking verkiezing Grôtste Mââuwert 2018. Jet Stoop

Inspiratie avond Tonpraten in Bierreclamemuseum

BREDA - Vooruitlopend op de verkiezing van de Grôtste Mââuwert op 24 februari 2019, organiseert Stichting Kielegat weer een inspiratieavond. Het doel van de avond is dat tonpraters en beginnend tonpraters met elkaar in contact komen en hun ervaringen met elkaar delen. Daarnaast zijn er docenten van de “Tonpraot Akkedemie” aanwezig om mensen op weg te helpen bij het tot stand komen van hun buut.

Harrie de Jong zal hierbij aandacht besteden aan het tekstuele gedeelte. Elize Joritzma zal dieper ingaan op het “totaalplaatje” (mimiek, voordracht, opkomen, contact met de zaal) van de tonprater.
Op deze avond is het mogelijk om a.d.h.v. een meegebrachte tekst, vanuit een ton een “proef buut” te houden. Elize Joritzma leidt een theateropleiding en kan dus veel aanwijzingen geven die “een droog verhaal” tot leven wekken. De meegebrachte tekst mag best een oude buut zijn, of iets waarmee je aan het werk bent. Vul dit aan met kleding en de attributen waarvan je denkt dat deze erbij zouden kunnen horen. Het hoeft allemaal niet af te zijn, maar om in de ton te gaan staan moet je wel met iets komen. Natuurlijk ben je ook welkom als je (nog) geen plannen hebt voor een voordracht.
De avond vindt plaats op 9 januari in het Bierreclamemuseum, Haagweg 375 in Breda. Aanvang 20.00 uur. Entree gratis! Info: zie www.degrotstemaauwert.nl. [l]