doria en johan onderzoeken een kapotte bladblazer
doria en johan onderzoeken een kapotte bladblazer vera van den bemt

Samen aan de slag bij het Repair Café in wijkgebouw de Gong

ETTEN-LEUR - Zaterdag 15 december zijn de deuren van wijkgebouw de Gong weer open voor bezoekers van Repair Café Etten-Leur. U kunt hier terecht voor diverse reparaties. Hieronder volgen enkele voorbeelden.

Tijdens het vorige Repair Café werd de oorzaak geconstateerd van het vastlopen van bandjes in een cassettedeck: de aandrijfriempjes bleken defect te zijn. Eén van de medewerkers heeft op verzoek van de klant nieuwe riempjes besteld bij een postorderbedrijf. De riempjes worden tijdens het Repair Café van zaterdag aanstaande bevestigd.

Soms wordt er alleen advies gegeven. Bij een niet werkende stofzuiger bleek bijvoorbeeld dat de printplaat kapot was. Het kopen van een nieuwe printplaat zou een behoorlijke investering betekenen. De klant besloot daarom een nieuwe stofzuiger te kopen.

Een waterkoker kreeg men weer aan de praat door het contact recht te buigen.

Aan kleding werden diverse herstelklusjes verricht en buiten onder de tent werd gewerkt aan fietsen: onder andere een achterlicht werd gerepareerd en een versnellingskabel.

Regelmatig wordt er buiten de uren van het Repair Café gebeld voor informatie. Zo is er bijvoorbeeld een klant die zaterdag aanstaande met zijn defecte CD speler langskomt voor advies.

Elke Repair Café middag valt weer op hoeveel er samengewerkt wordt. Niet alleen tussen de vrijwilligers maar ook met de klanten zelf.

Iedereen is welkom, ook als je alleen een praatje wilt maken, wat rond wilt kijken, een kop koffie of thee wilt drinken of de krant wilt lezen.

Plaats: wijkgebouw de Gong, Trompetlaan 42, Etten-Leur (naast de Lidl)

Datum: zaterdag 15 december van 12.00 tot 16.00 uur.

Voor informatie kunt u contact opnemen met George Dijkstra: 06-28358050. Tijdens dit Repair Café kunt u in de grote zaal terecht voor het maken van kerstversieringen. [l]