Kom jij erbij, bij Wandelvereniging De Losse Feeter

ETTEN-LEUR - In het begin van deze eeuw is door een groepje wandelliefhebbers in Etten-Leur een wandelclub opgericht, die nu als De Losse Feeter door het leven gaat. Inmiddels is “de Feeter” uitgegroeid tot een vereniging met ca. 200 leden. U kent ze wel: die groep wandelaars met de rode jasjes.

Een ieder weet dat wandelen bepaald niet verkeerd is voor je gezondheid. Bovendien gaat dit bij De Losse Feeter gekoppeld aan gezelligheid en vriendschap.

Wat zijn zoals de activiteiten van de club? Vier maal per week wordt er gewandeld. Op de maandagmiddag een 5 km en op de woensdagmorgen, donderdagavond en zaterdagmorgen een 10 kilometer. De wandelingen starten vanuit het clubgebouw aan de Wipakker, en van diverse andere startpunten, zoals o.a. het Turfschip, de Turfvaart, de Haagsedijk, de Kogelvanger, de Pannenhoef, Bovendonk in Hoeven en bij de kerk in Sprundel. Na de wandelingen is er, zeker bij de wandelingen vanuit het clubgebouw, altijd tijd voor een bakje koffie of thee.

Driemaal per jaar organiseert De Losse Feeter een wandeling, met 5 verschillende afstanden, voor liefhebbers “in den lande”. Een in het voorjaar, een in het najaar en dan de “pièce de resistance”: de Van Goghwandeling in april. Deze georganiseerde wandelingen trekken jaarlijks vele honderden wandelliefhebbers uit Nederland, maar ook uit België. De Losse Feeter gaat twee maal per jaar zelf met de leden, per bus, naar een wandeling georganiseerd door een van de collega wandelverenigingen, hetzij in Nederland of in België.

Eind augustus staat de jaarlijkse clubdag op het programma. Een verrassingsdag voor de leden! Enige tientallen leden nemen elk jaar weer deel aan de Nijmeegse Vierdaagse en worden daarvoor ook gehuldigd in het clubgebouw.

Lid worden van deze gezelligheidsclub gaat u geen rib uit uw lijf kosten. Ga een keer proeflopen! Nogmaals: lekker gezond in de buitenlucht voor een paar uurtjes. Inschrijven kunt u zich op onze website www.delossefeter.nl. Of u kunt zich opgeven bij dhr. Levien van Vlimmeren, tel. 076-5033675, gsm 06-22493101. [l]