Tourtocht Luxemburg - Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Etten-Leur is een Tourclub rijker, Tourclub DSE, geboren uit de voetbaltak van vv DSE.

De initiatiefnemers Corné Ossenblok, Ron Hofman en Corné Lauwen hebben afgelopen week de statuten bij de notaris getekend en de Tourclub DSE is nu een feit.

Een van de 1e grote uitdagingen van de nieuwe club, staat reeds volgend jaar voor de deur, men gaat een tourtocht organiseren van Lipperscheid (Luxemburg) naar Etten-Leur, een tocht van 310 km, met “aardige pukkels”om te beklimmen, zoals de Le Rosier en Cote de Wanne, bekend uit het parcours van Luik-Bastenaken-Luik en een schitterende klim bij het dorpje Kautenbach, deze klim ligt reeds 25 km na de start en is een aardige opwarmer voor de rest van de tocht. Totaal zullen er ongeveer 3000 hoogtemeters bedwongen moeten worden. Er worden bekende plaatsen aangedaan zoals Wilwerwiltz, Clervaux, Vielsalm, Stavelot, Spa en Theux, om via de zijkant van Luik richting Hasselt, Lommel, Turnhout naar Baarle Nassau, Meerle, Etten-Leur te rijden.

Onderweg zullen er 3 stops zijn, waar de renners weer even op adem kunnen komen. Deze tocht wordt gereden op zaterdag 22 juni 2018, op 21 juni gaat men gezamenlijk met de bus richting Luxemburg. Het maximale aantal deelnemers voor deze tocht is 50 personen, vertrek is s’morgens om 5 uur en de aankomst in Etten-Leur zal omstreeks 19.30 uur zijn. Het motto van de rit is “Samen Uit , Samen Thuis”, er wordt dus in een grote groep gereden, alleen bij de heuvels rijdt ieder zijn eigen tempo en wordt bovenaan op iedereen gewacht. De rit wordt begeleidt door motoren en er is ook een mecanicien en EHBO aanwezig.

Aanmelden voor deze rit kan vanaf 1 december via het inschrijfformulier op de site www.tourclubdse.nl. Verdere inlichtingen kunt u krijgen via; info@tourclubdse.nl. [l]