Positieve balans voor teams TTV Tanaka na najaarsseizoen

ETTEN-LEUR - Afgelopen vrijdag is het competitieseizoen van het najaar 2018 officieel afgesloten. Het merendeel van de jeugd- en seniorenteams van Tafeltennisvereniging Tanaka speelden vorige week al hun laatste competitiewedstrijd, seniorenteams 5 en 7 mochten nog één keer op herhaling in een promotieduel.

Jeugd

Wat betreft de jeugdteams zijn er wisselende prestaties geboekt. Zo bleef team 1 prima staande in Landelijk C en hoefde het alleen maar het boven iedereen uitstijgende Never Despair voor zich te dulden. De overige jeugdteams hadden het echter over het algemeen lastig in hun poule. Team 2 zag zichzelf terug op een vijfde plek, maar wist hekkensluiter The Backhands ruim onder zich te houden. Team 3 speelde zich op haar beurt keurig naar de vierde plek en had zelfs uitzicht op meer, gezien het gat van vier punten met de nummer twee. Het vierde team bestond dit jaar vooral uit spelers die pas sinds kort met competitie spelen zijn begonnen of zelfs voor de eerste keer competitie spelen. Het is dan ook erg wennen om tegen andere spelers dan je trainingsmaatje te spelen. Ondanks de laatste plaats hebben ze flink wat wedstrijden kunnen spelen en er af en toe ook zelfs een kunnen winnen. Dat belooft wat voor de toekomst!

Senioren

Na enkele seizoenen afwezigheid heeft Tanaka komend seizoen weer een landelijk herenteam. Team 1 is door de goede prestaties gepromoveerd naar de Derde Divisie en is zodoende voortaan tijdens thuiswedstrijden op zaterdagmiddag te aanschouwen. Het damesteam van Tanaka, wat actief is in de landelijke Eerste Divisie, heeft een prima derde plek behaald. Met de derde plek blijven de dames actief in de Eerste Divisie, die volgend seizoen misschien wel kan worden afgesloten met promotie naar de Eredivisie.

De overige seniorenteams hebben uitstekende resultaten neergezet. Geen enkel team degradeerde of hoefde een extra degradatieplay-off te spelen. Team 7 wist zelfs na een spannende wedstrijden tegen TCO’78 te promoveren. Ook team 5 mocht spelen voor promotie, maar zij beten zich stuk op hun tegenstander Vice Versa’51: 6-1. Op team 4 na wisten de overige ploegen zich voortijdig veilig te spelen. Dit team eindigde op de laatste speelronde op onderling resultaat op de veilige vierde plaats, op slechts één punt van de hekkensluiter.

CentrumFIT Sportgala

In januari vindt in de Nieuwe Nobelaer het jaarlijkse CentrumFIT Sportgala plaats. TTV Tanaka is dan ook zeer vereerd dat het deze avond op twee onderdelen is genomineerd. Het eerste jeugdteam van het voorjaarsseizoen 2018, bestaande uit Victor Gallery des Granges, Sietse van Meer en Bram van Kuijck, werd kampioen in Landelijk B en is daardoor in de race voor Sportploeg van het Jaar. Ook Ruben Verhaeren, jeugdspeler van het huidige Team 1, is genomineerd. Met zijn goede prestaties in zowel de competitie als op landelijke toernooien is hij geselecteerd voor de categorie Sporttalent van het Jaar. [l]