Tijdens de loterij was er een optreden van Mardi van Groessen. FOTO LINDA QUIRIJNEN
Tijdens de loterij was er een optreden van Mardi van Groessen. FOTO LINDA QUIRIJNEN Linda Quirijnen

Geslaagde vrijwilligersavond in XEL-gebouw

ETTEN-LEUR - Ruim tweehonderd vrijwilligers uit Etten-Leur zijn vrijdag 7 december naar het XEL-gebouw gekomen voor een feelgoodavond. Zij zorgden voor een gezellige drukte door het hele gebouw heen en een alleszins geslaagde avond. Etten-Leurvoorelkaar heeft er samen met Etten-Leur Actief op de Nationale Vrijwilligersdag een grootscheepse bedankactie georganiseerd voor alle vrijwilligers in Etten-Leur. Die kwamen vanuit allerlei organisaties en verenigingen, zoals op het gebied van zorg, welzijn en sport.

De vrijwilligers konden er volop netwerken bij gratis koffie of thee met lekkers en meedoen aan een loterij. Bovendien namen er velen deel aan een van de negen workshop. Die waren er voor jong en oud, zoals onder meer breakdance en Hip Hop, maar ook kaarten maken, nagels lakken en stoelmassage.

De organisators, Nicole van Gennip van Etten-Leurvoorelkaar en Martijn Hentzen van Etten-Leur Actief, zijn erg tevreden over de bijeenkomst. “Het was een succesvolle en superleuke avond! Met heel veel gezellige mensen, die meteen aan het netwerken gingen. Behalve voor de loterij, met liefst zeventig prijzen, was er veel animo voor de workshops”, aldus Nicole.

Ook de optredens bij Perron 3 en de activiteiten van de jonge ondernemers van XEL, die gastvrij hun deuren hadden opengezet, vielen bij de vrijwilligers erg in smaak.

“Heel leuk dat er ook jongere vrijwilligers gekomen zijn. Die zijn er meer dan je denkt. Ze zetten zich vooral in bij de sportclubs, waar Etten-Leur Actief voor werkt” zegt Nicole.

“Natuurlijk zien wij elke dag hoe goed onze website wordt bezocht en hoeveel matches er steeds gemaakt worden. Maar zo hebben we weer eens aan den lijve meegemaakt hoe het vrijwilligerswerk leeft in Etten-Leur!”

Www.etten-leurvoorelkaar.nl is het online platform waar het aanbod van vrijwilligers en de vraag van particulieren en organisaties geplaatst worden, zodat men tot een match kan komen.

Vrijwilligers kunnen op de spreekuren altijd persoonlijke hulp en advies op maat krijgen bij het gebruik van de website. Deze worden gehouden van 10.00 uur tot 12.00 uur, op woensdag op het stadskantoor en op donderdag bij Surplus Kerkwerve. [l]