Kampioen JO11-1 voor hun VIP-bus. FOTO M. TEUNISSE
Kampioen JO11-1 voor hun VIP-bus. FOTO M. TEUNISSE M. Teunisse

Internos JO11-1 kampioen najaarscompetitie

ETTEN-LEUR - Zaterdag 8 december speelden de 11 jongens van Internos JO11-1 hun laatste voetbalwedstrijd van dit seizoen tegen Grenswachters JO11-1G uit Putte. Doordat de nummer 2 uit hun poule een week eerder al gelijk speelde, stond het team al onverslaanbaar op de eerste plaats. De jongens begonnen daarom hun dag al in feeststemming en het feest werd alleen maar groter en groter.

Als echte profs heeft het team aan het begin van het seizoen prestatiedoelen opgesteld met hun trainer. Voor de 1e helft van het voetbalseizoen in hun 3e klasse zijn deze doelen dubbel en dwars gehaald. Ze waren al kampioen in het vergeten en verwisselen van de voetbaltenues na de wedstrijden (daar gebeurden zelfs bij de laatste wedstrijd nog heuse wisseltrucs), maar er gebeurden ook serieuzere dingen. Zo zijn deze kanjers nog steeds in de race voor de beker, hebben ze gewonnen van een 2e klasser én zijn ze nu zelfs periodekampioen! Wat een prestatie!

Kampioenschappen zijn er om te vieren. Daarom kwam invaltrainer Albert (de jongens van JO11-1 mogen Alberto zeggen) het team en haar fans, als verrassing, met een heuse VIP-bus ophalen om naar Putte te gaan. In de koude wind speelden de jongens een zeer sportieve wedstrijd. Met een eindstand van 8-2 kon het kampioensfeest officieel beginnen.

Op de terugweg was het natuurlijk dik feest in de bus. Eenmaal terug in Etten-Leur werd er nog meer gefeest met kampioensmuziek, een mooie toespraak door de voorzitter en de coach, medailles, slagroomtaart én frietjes voor het hele team. De middag werd afgesloten met een hapje en een drankje in de bestuurskamer, terwijl er gekeken werd naar de wedstrijd van Internos 1 tegen ONI 1. Een voorrecht voor heuse voetbalkampioenen…

Internos JO11-1 begint nu aan hun welverdiende winterstop. Vanaf januari gaan zij aan de slag om ook in het voorjaar weer zulke prachtige prestaties neer te zetten. Chapeau voor dit team! [l]