Een goede opkomst tijdens de Algemene Ledenvergadering van Jan uten Houte. FOTO AD KANTERS
Een goede opkomst tijdens de Algemene Ledenvergadering van Jan uten Houte. FOTO AD KANTERS Ad Kanters

Ledenvergadering Jan uten Houte

ETTEN-LEUR - Een hoge opkomst was er op de ledenvergadering van Heemkundekring Jan uten Houte. Op donderdag 13 december stond die avond voornamelijk in het teken de activiteiten van het afgelopen jaar, de financiën en de presentatie van een nieuw magazine.

Voorzitter Piet Paantjens memoreerde wat er het afgelopen jaar allemaal door de totale groep van 80 vrijwilligers was ondernomen. De vrijwilligers, het kapitaal van de organisatie, werken in verschillende werkgroepen. Van schrijversgroep, tot genealogie, tot presentatie en exposities, allen heel belangrijk voor het in stand houden van het cultureel en materieel erfgoed van Etten-Leur. De financiën werden gepresenteerd door plaatsvervangend penningmeester Jos Buijs. De vergadering ging akkoord met een contributieverhoging.

Hierna werd Wim Hendrikx voorgesteld als nieuw lid van het bestuur. Wim draait al enige tijd mee en is nu benoemd in het bestuur als voorzitter van de ICT werkgroep. Hij is werktuigbouwkundig ingenieur en heeft zowel in het bedrijfsleven als in het hoger onderwijs gewerkt. Tevens is hij bestuurslid van het KBO-Brabant. Hij werd bij acclamatie benoemd.

Nu Heemkundekring Jan uten Houte een zelfstandige organisatie is, wordt er nadrukkelijk gekeken naar de toekomst. Een toekomst waarin een eigen huisvesting prominent op de wensenlijst staat. Een plek die recht doet aan alle werkzaamheden en waar ruimte is voor boeken, attributen, vergaderruimte, werk- en expositieruimte.

Om meer jongeren te interesseren voor het lokale erfgoed, politici te enthousiasmeren en leden en vrijwilligers aan te trekken gaat de Heemkundekring een magazine uit geven. Petra de Mönnink, bestuurslid PR en Communicatie presenteerde de ideeën over een nieuw eigen magazine. Sponsoren zijn in dit verhaal ook een belangrijk gegeven. De sponsoractie is van start gegaan en het bedrijf Vermeulen trappen en restaurant Het Witte Paard, beide bedrijven uit Etten-Leur hebben zich al aangemeld om te sponsoren. Het magazine zal verspreid worden onder leden, politiek, bibliotheken, gemeentehal, theaters, horeca, hotels, kappers, winkels, artsen- en tandartspraktijken, bedrijven en veel meer. Sponsoren zullen hierbij ook een rol spelen. De ledenvergadering was het unaniem eens over deze nieuwe actie van het bestuur en stelde voor om een prijsvraag uit te zetten voor de naam van het nieuwe bulletin.

Na een buitengewoon interessante videopresentatie van Cor Kerstens over ETTENstripkeLEUR, die zoals gewoonlijk de tongen in de zaal weer in beweging bracht werd de avond afgesloten met een gezellig samenzijn in De Linde. [l]