Clubcross in de Krochten.
Clubcross in de Krochten.

Trappistentrappers vol vertrouwen het nieuwe jaar in

ZUNDERT - Wat het fietsen betreft kan het jaar 2017 worden bijgeschreven als een behoorlijk goed jaar, voor de club was het eerder een roerig jaar.

De Trappistentrappers stonden afgelopen jaar met gemiddeld 85 leden op zondagochtend aan de start, samen fietsten zij ruim 258.000 km. De tijdrit, veldtoertocht en clubcross verliepen naar ieders tevredenheid. Vele leden overtroffen zichzelf met fantastische ritten in binnen- en buitenland en we eindigden het seizoen zelfs met een wereldkampioen in ons midden. Voor de vereniging was het een turbulent jaar met grote veranderingen, het zoeken naar een nieuwe balans met een vijfde wegploeg erbij, de volksverhuizing van Stuivezand naar Wernhout wat nogal wat voeten in de aarde had en op de valreep kondigde voorzitter Frans van Saane zijn afscheid als bestuurslid aan.

2018
In het begin van dit nieuwe jaar is er een hoop werk te doen; de daadwerkelijke verhuizing, de jaarvergadering op 29 januari, de voorbereidingen van het nieuwe wegseizoen en bestuurswisselingen die worden doorgevoerd. Het zal een hoop energie kosten maar vele handen maken licht werk. Bij aanvang van het nieuwe seizoen hopen we weer gewoon eensgezind datgene te doen waar we zo goed in zijn en wat we zo graag doen: fietsen!

Oudjaarsdag
Afgelopen zondag, een combinatie van herfstweer en lente temperaturen, helemaal niet zo slecht als je graag in de wind fietst. Een tiental fanatieke leden reed zijn laatste winterronde van 2017, ze hadden over de rit niet te klagen, alleen winderig en daarmee werd natuurlijk het weer bedoeld. Een groep veldrijders van zestien man deed de eigen toertocht nog eens dunnetjes over en vele andere leden besloten gewoon zelf zomaar een ritje te rijden tussen de buien door. Een kleine jeugdgroep reed door de Galderse Meren naar de Mosten, via de Gaard zo naar de oliebollenkraam om het jaar af te sluiten. Diegenen die misschien wat windgevoeliger zijn gingen liever naar spinning, en steeds meer zie je dat er gereden wordt met Zwift, thuis in de huiskamer fietsen op een veredelde hometrainer in een virtuele wielerwereld. Op zaterdag waren zestien Trappistentrappers present bij de avondcross in Diegem waar zij Sieben Wouters naar een hele mooie tweede plaats zagen rijden. Stan Godrie werd 15e bij de elite.

Programma
Zondag 7 januari is natuurlijk de grote dag voor onze fietscollega’s van RTC Zundert, dan hebben zij immers hun jaarlijkse veldtoertocht. Ongetwijfeld zullen vele Trappistentrappers bij deze ‘thuiswedstrijd’ aan de start verschijnen. Het plan is om 9.00 uur bij de Valk te vertrekken, zorg dat je tijdig hebt ingeschreven. De wegploeg fietst de winterronde, vertrek om 9.00 uur en aankomst bij de Valk om daar met de veldrijders na te genieten van de rit. Ook de jeugdgroep rijdt de toertocht en ook zij vertrekken vanuit Wernhout.[l]

Clubcross in de Krochten.