Burgemeester Leny Poppe-de Looff op bezoek bij  Wim van den Broek en Liza Sprenkels. FOTO CHARLES LUIJTEN
Burgemeester Leny Poppe-de Looff op bezoek bij Wim van den Broek en Liza Sprenkels. FOTO CHARLES LUIJTEN Foto: Charles Luijten

'We lieten elkaar niet meer los'

ZUNDERT - En opnieuw wordt in Zundert een diamanten huwelijksfeest gevierd. Deze keer was het de beurt aan Wim van den Broek en Liza Sprenkels. "Toen ik haar naar huis bracht zijn we onderweg verschillende keren afgestapt om even te kroelen we lieten elkaar niet meer los."

DOOR CHARLES LUIJTEN

Ze lijken in het afgelopen jaar als appels van de boom te vallen: 60-jarige bruidsparen. Het jaar 1957 blijkt een goede uitgave te zijn geweest. In ieder geval wel voor Wim van den Broek en Liza Sprenkels. Hij werd geboren op de Oekelseheide in Rijsbergen op 14 juni 1927, zij in de Heischoorstraat te Klein Zundert op 24 februari 1934. De ouders van Wim hebben het destijds gewonnen van pa en ma van Liza. Eerstgenoemd koppel verzamelde elf kinderen, het tweede koppel hield het bij acht spruiten.

Verliefd
Na een vijftal jaren boerenwerk op Breedschot in Rijsbergen ging Wim werken in de bouw. Dit tot zijn pensioen. Liza bleef na de basisschool thuis om samen met haar oudste zus het huishouden te doen. Moeder kwam op haar 49ste jaar te overlijden.

Familiefeestje
Zij heeft haar Wim leren kennen op een familiefeestje van beide kanten. Heel toevallig dus. Dat was 66 jaar geleden in zaal Romantica. "Toen ik haar naar huis bracht zijn we onderweg verschillende keren afgestapt om even te kroelen we lieten elkaar niet meer los. Ik mocht in de zomer eenmaal in de week naar haar toe, in de winter een keer extra. Er moest gewerkt worden", zegt Wim onderwijl hij van zijn gebakje smult waarbij wat slagroom op zijn neus belandt.

'Feestdag was op
oudjaarsdag 1957'

Feest
Het stel trouwde op oudejaarsdag 1957. Dat was met opzet aangezien hier een belastingvoordeeltje aan vastzat. Feestend het oude jaar uit en het nieuwe in, en dat tot 's morgens 06.00 uur. Op het boerenerf thuis bij Liza had men een tent opgezet. Het was geen goed weer. Toen het feest langzaam naar het einde liep, kwam de regen met bakken omlaag. De dansvloer stond vanwege wegens het naar binnen stromende water nagenoeg blank.

Kinderen
Het paar ging wonen aan de Kalmthoutsebaan 2 en verhuisde na 29 jaar naar de Fazantstraat in Zundert waar ze nog altijd wonen. Wim en Liza kregen een zoon en een dochter. Ze hebben zes kleinkinderen. De 60-jarige bruiloft werd zaterdag 6 januari in een Rijsbergens horecabedrijf gevierd.
Een paar dagen daarvoor bezocht burgemeester Leny Poppe-de Looff het tweetal. [l]