De Dorpsraad komt op voor de belangen van Rijsbergen. FOTO ADDO SPRANGERS
De Dorpsraad komt op voor de belangen van Rijsbergen. FOTO ADDO SPRANGERS Foto: Addo Sprangers

Dorpsraad Rijsbergen van start

RIJSBERGEN - Een platform voor, door en met Rijsbergenaren, dat namens de Rijsbergse gemeenschap dient als spreekbuis richting de Gemeente Zundert en een platform ook waar iedereen terecht kan met allerhande problemen en (samenwerkings)ideeën. De Dorpsraad Rijsbergen is officieel een feit.

DOOR ADDO SPRANGERS

Samen met zijn dorpsgenoten Rob Mathijssen, Henk van Nispen, Remco van Engelen en Peter Reijpers besloot Christ Daamen afgelopen jaar dat het er maar eens van moet komen: een lokale gesprekspartner voor de Gemeente Zundert die opkomt voor de belangen van de Rijsbergse bevolking en die de leefbaarheid van het dorp bewaakt. In een notendop de belangrijkste taken waar de Dorpsraad Rijsbergen zich voor gesteld ziet.

Veiligheid

Kandidaten om zitting te nemen in het bestuur van de Dorpsraad werden gezocht en gevonden. Nu zij een officiële status geniet, is een aantal werkgroepen gevormd om een begin te maken met het verbeteren van allerlei zaken die de Rijsbergenaren aangaan, zo meldt de Dorpsraad Rijsbergen. "Een van deze groepen heeft als speerpunt Veiligheid. Onze allereerste focus was het bouwproject Warandepark en Groene Kamers gelegen aan de Ettenseweg Rijsbergen. De situatie voor fietsers was ronduit gevaarlijk. Er is inmiddels een aantal gesprekken gevoerd met Rob van Zitteren, projectleider Openbare Werken van de Gemeente Zundert, en de projectleider aldaar. Aan de hand daarvan is een aantal afspraken gemaakt. Zo zijn het fietspad en de parallelweg opgeleverd en vrijgegeven voor gebruik. Omdat de fietsers niet meer in twee richtingen naar de zijde Groene Kamers worden geleid is de (tijdelijke) oversteek nabij de kruising Oranjestraat overbodig geworden. Er worden extra borden geplaatst om de veiligheid juist ook van de fietsers te verbeteren, en het stuk fietspad langs plan Groene Kamers zal gedeeltelijk worden verbeterd."

Bijeenkomst

Op woensdag 7 februari 2018 om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) houdt de Dorpsraad Rijsbergen in De Koutershof een bijeenkomst waarbij een formele link naar de Gemeente Zundert zal worden gerealiseerd middels de ondertekening van een convenant tussen de Dorpsraad Rijsbergen en de Gemeente Zundert.

Contact

Via het e-mail adres info@dorpsraadrijsbergen.nl kan contact worden gelegd. U kunt de bestuursleden ook persoonlijk aanspreken. Surf voor meer informatie naar www.dorpsraadrijsbergen.nl

De Dorpsraad Rijsbergen nodigt inwoners van Rijsbergen nadrukkelijk uit voor deze bijeenkomst. Dan worden namelijk ook de plannen onthuld die voor 2018 op de agenda staan. "Maar nog veel belangrijker voor deze avond is uw aanwezigheid en inbreng", zo stelt de Dorpsraad Rijsbergen. Zij wil graag horen wat zij voor de Rijsbergenaren kan betekenen en wat de Rijsbergse bevolking belangrijk vindt.[l]

Bestuur Dorpsraad

Het bestuur wordt gevormd door Christ Daamen, Marianne Frijters, Jan Bastiaansen, Nicky van Veen, Annemieke van Dam, Henk van Nispen, Danny van der Stoep, Jolanda Vermeeren, Peter Reiters, Remco van Engelen, Jan Bastiaansen en Rob Mathijssen.