Moerse Boys blikt terug en vooruit

ZUNDERT - 2017 zit erop, 2018 is van start. Tijdens de traditionele Nieuwjaarsborrel hebben de leden van Moerse Boys elkaar afgelopen zondag een gelukkig Nieuwjaar toegewenst. Voorzitter Anton Daemen nam kort het woord.

Terwijl de Nieuwjaarsborrel volop aan de gang was, greep Anton de microfoon. Hij blikte terug, maar ook vooruit. In 2017 verloren we met Jan Jacobs en Cees Zagers twee clubiconen. Twee leden van het eerste uur. Juist in het jaar voor het 75-jarig jubileum. Dat is verdrietig, maar ook bijzonder. 2017 Was ook het jaar van de degradatie van het eerste elftal. Maar dat is geen schande. We mogen vooral trots zijn op de laatste vier jaar in de eerste klasse. Daar hebben we van genoten.
Het jaar 2017 kende zeker ook hoogtepunten. Een daarvan was de benoeming van Jack Goossens als erelid van de vereniging. Het was voor mij als voorzitter de eerste keer dat ik iemand tot erelid mocht benoemen. En dat is gezien de energie die Jack in onze vereniging heeft gestoken natuurlijk meer dan terecht. Ik hoop dat ik in de toekomst nog meer ereleden mag benoemen, aldus Anton.
Ruimte was er ook voor een korte vooruitblik. 2018 Wordt een bijzonder jaar voor onze vereniging, dat is nu al een zekerheid. 2018 Is op de eerste plaats het jaar van het 75-jarig jubileum van onze vereniging. De jubileumcommissie is al volop in de weer om er een fantastische feestweek van te maken, aldus Anton, die afsloot met een gezamenlijke toast, op een mooi, sportief, maar vooral gezond 2018.

Oefenduel
Voorafgaand aan de borrel presenteerde Moerse Boys 1 zich in een vriendschappelijk duel aan het publiek. In een onderonsje met eersteklasser Rood-Wit toonde ons vlaggenschip zich van zijn beste kant. Volledig verdiend, en op overtuigende wijze, trokken de oranjehemden aan het langste eind. Mede door doelpunten van Daan (2x), Rik en Pim zegevierde De Moer met 4-1. De oefenwedstrijd van vandaag heeft mij een enorm goed gevoel bezorgd. De potentie van deze selectie is enorm, stelde Anton tijdens zijn speech.
De glazen werden geheven, een toast werd uitgebracht en er werd ouderwets gekeuveld. Conclusie na een gezellige zondag: Moerse Boys is klaar voor het nieuwe jaar.

Programma zondag 14 januari
11.00 uur Bavel 2-Moerse Boys 2
13.00 uur Bavel 1-Moerse Boys 1

Zaaltraining jeugd
De eerste trainingen voor onze jongste jeugd, met vriendjes en vriendinnetjes, zullen starten in de zaal. In onderstaand schema zie je wie wanneer verwacht wordt in sporthal Onder de Mast.
Woensdag 24 januari: mini pupillen en de jo7
Woensdag 31 januari: jo7
Woensdag 7 februari: mini pupillen en de jo7
Woensdag 14 februari: de eerste veldtraining voor de jo7 om 16.30 uur
De zaaltrainingen beginnen om 16.00u en duren tot 17.00u. De mini pupillen mogen tijdens deze zaaltrainingen vriendjes en vriendinnetjes meebrengen. Dit hoeven we van te voren niet te weten.

Veldtraining
De jo11, jo9 en jo8 begint na de winterstop gewoon op het veld. Voor de jo11 is de eerste training op maandag 22 januari en voor de jo9 en jo8 begint het op woensdag 24 januari. De trainingstijden blijven gelijk.

Verenigingsman
Op het heel gezellige teerfeest is Peter Hereijgers gekozen tot verenigingsman 2017 van Moerse Boys. Op onze website kunt u een uitgebreid artikel vinden over deze welverdiende titel voor Peter.
www.moerseboys.nl [l}