Mooi parcours in de Krochten.
Mooi parcours in de Krochten.

Vele Trappistentrappers rijden toertocht in Wernhout

ZUNDERT - Vele tientallen Trappistentrappers hebben op zondagochtend genoten van een prachtige toertocht, ook de wegploeg had over belangstelling niet te klagen.
De eerste zondag van het jaar kende een frisse start maar om te fietsen was het helemaal zo slecht nog niet. Goed fietsweer en een toertocht naast de deur, de ideale gelegenheid om je goede voornemen om toch echt eens meer te gaan sporten meteen in de praktijk te brengen.

Toertocht
Een mooie veldtoertocht organiseren kunnen ze nogal bij RTC Zundert, na 37 keer ken je het klappen van de zweep natuurlijk wel. Deze 38e keer hebben ze zichzelf overtroffen om door toevoeging van een aantal originele nieuwe stukken zo een fraai en uitdagend parcours neer te zetten, enigszins geholpen door de overvloedige regenval van de laatste tijd want daardoor kreeg het geheel nog een extra dimensie. Bij tijd en wijlen was de rit loodzwaar, met name in de beginfase waar je weliswaar kon kiezen voor de lichtere ‘mietjes’ route maar ieder zichzelf respecterend mtb-er koos natuurlijk, al dan niet terecht, voor de ‘bikkels’ route; door een kletsnat weiland ploeteren tot je er haast bij neervalt, er leek geen eind aan te komen. Veel gelegenheid om te herstellen was er niet, ook op de akkerpaden en in de bossen zaten zware stukken met de modder bijna tot aan je enkels. Vaak een kwestie van God zegene de greep, flink gas geven en doortrappen tot je er doorheen was. Of wat menig deelnemer overkwam die het verkeerde spoor koos: halverwege een plas of modderpoel vast rijden en omvallen als een blok. Blijkbaar had de organisatie wel verwacht dat het er stevig aan toe zou gaan, adres en telefoonnummer van de huisartsenpost waren al vermeld op het inschrijf bewijs, voor zover bekend hoefde overigens niemand hiervan gebruik te maken. Het gedeelte na de pauze was iets lichter maar nog zeker niet gemakkelijk te noemen. Na een mooi technisch gedeelte in de Krochten gevolgd door paadjes langs de beek waarvan zelfs de plaatselijke bevolking het bestaan nog niet wist stond je zo weer terug in hartje Wernhout, moe, vuil maar dik tevreden.

Wegploeg
Een team van negentien man, waaronder enkele gastrijders, ging op pad voor de winterronde. De wind was aan de straffe kant maar verder was het prima fietsweer, en mooi dat ze eindelijk weer eens op een droog wegdek konden fietsen. De rit verliep prima, maar met de koude wind tegen op de terugweg hadden de meesten niet meer zoveel zin om nog naar café de Valk te rijden voor een ‘meet and greet’ met de veldrijders aldaar.

Jeugd
Vrijdagavond heeft de jeugdgroep een bezoek gebracht aan de zesdaagse van Rotterdam om daar de beste baanwielrenners ter wereld te bewonderen. Zowel de koppelkoers, sprint maar zeker de derny met topsnelheden van 72 km per uur maakte diepe indruk. Zondag waren ze present in Wernhout en hebben met zes jeugdleden de veldtoertocht gereden.

Programma
Zondag 14 januari vertrekt de wegploeg om 9.00 uur voor de winterronde. Ook de jeugdgroep vertrekt om 9.00 uur. De veldrijders vertrekken om 8.30 uur en kunnen kiezen tussen de toertocht van Putte en Wortel. [l]
En ’s middags natuurlijk voor de buis voor het Nederlands kampioenschap veldrijden in Surhuisterveen waar clubgenoten Stan Godrie en Sieben Wouters van de partij zullen zijn.

Mooi parcours in de Krochten.