Okinawa's openen het jaar met Kagami Biraki ceremonie.
Okinawa's openen het jaar met Kagami Biraki ceremonie. Wendy Jansen

Kagami Biraki bij Okinawa Kyokushin

RIJSBERGEN - Donderdag 4 januari hield Okinawa Kyokushin een traditioneel Japans gebruik, de zogenaamde Kagami Biraki.

Okinawa had verschillende redenen om deze Japanse traditie uit te voeren. De letterlijke betekenis van Kagami Biraki is “het openen van de spiegel”. De ceremonie werd begin 18e eeuw door de Shogun ingevoerd als voorbereiding op een veldslag. Tegenwoordig is het een traditie die word gebruikt om het nieuwe jaar in te luiden. Daarnaast is het voor Okinawa een bijzondere aangelegenheid omdat de karatedojo in Zundert onlangs is verhuisd.
Na ruim 12 jaar actief te zijn geweest in de sportzaal van de familie Neefs, is karate & kickboxing school Okinawa nu gevestigd in sporthal Zundert “onder de Mast”. In dojo Zundert hebben de karate lessen een sportief en opbouwend karakter in 2 niveau’s. Beginners niveau 1 is toegankelijk voor zowel kinderen als volwassenen, hier word de eerste basis aangeleerd. In de Kyokushin-karate lessen wordt je geoefend in, basistechnieken (kihon), zelfverdediging, doorzettetingsvermogen, flexibiliteit, conditie, kracht, mentale weerbaarheid en discipline. Nieuwe leerlingen zijn van harte welkom op donderdagavond van 18.45 tot 19.45 om een gratis proefles te volgen. In niveau 2 wordt de karate kunst verder onderwezen en wordt er dieper ingegaan op kata's ( schijngevecht in verschillende vaste choreografie), dit voor de karateka die de eerste basis reeds onder de knie heeft.
Heeft u interesse, stuur dan een proefles aanvraag naar dojohouder sensei Tom Jansen. Email senseitomjansen@gmail.com of kijkt u op www.jansenkarate.com .

Okinawa