Wethouder Piet Utens feliciteert Koen van Baal met de vorderingen in de bouw. FOTO GUUS ARNOUTS
Wethouder Piet Utens feliciteert Koen van Baal met de vorderingen in de bouw. FOTO GUUS ARNOUTS Foto: Guus Arnouts

Bedrijventerrein Molenzicht krijgt meer vorm

ZUNDERT - Op het nieuwe bedrijventerrein Molenzicht is Koen van Baal van Buiten Tuinaanleg & Verandabouw de eerste ondernemer van wie de aanbouw van het bedrijf begonnen is. Wethouder Piet Utens kwam hem op 10 januari persoonlijk feliciteren. In de loop van 2018 zullen meer ondernemers volgen met bouwen.

DOOR GUUS ARNOUTS


Te midden van de betonnen vloeren en het begin van wat ooit een trap gaat worden, neemt Utens samen met Van Baal een kijkje naar het bedrijfspand in wording.

"Molenzicht is de ideale plek voor de midden- en kleinbedrijven die willen uitbreiden, maar toch centraal en goed bereikbaar willen blijven", vertelt Utens terwijl hij wordt rondgeleid over de bouwplaats door Van Baal.

"De gemeente ziet dan ook graag deze groep ondernemers zich hier vestigen, terwijl Beekzicht wat meer voor de industriële bedrijven bestemd is."

Ideale plek

Voor Van Baal bleek Molenzicht dan ook de ideale plek om zijn nieuwe bedrijfspand in de vorm van een kantoor en loods te bouwen.

"De huidige plek waar ik nu gevestigd ben met mijn onderneming is lastig bereikbaar. Molenzicht vormde daarom een mooie oplossing: Goed bereikbaar en vlak bij ons thuisadres."

Met name het kantoorgedeelte krijgt een bijzondere uitstraling. "Het is de bedoeling dat het kantoor- en showroomgedeelte eruitziet als een oud pakhuis, alsof het hier altijd al gestaan heeft, maar recent gerenoveerd is.

De loods ernaast zal wat moderner zijn, maar wel aansluitend en samen gaan de twee volumes één geheel vormen.

Het samenbrengen van een authentieke stijl met moderne elementen heeft sowieso mijn interesse", legt Van Baal uit. "Daarnaast kan ik met het bouwen van dit creatieve pand laten zien wat Buiten Tuinaanleg & Verandabouw in huis heeft. Niet alleen buiten in tuinen, maar ook verbouwingen binnen behoren namelijk tot de mogelijkheden."

Start

En die mix is niet geheel onbelangrijk, onderstreept ook Utens.

"Het is niet de bedoeling dat op Molenzicht grote loodsen van damwand komen te staan.

Het terrein mag juist een zekere uitstraling en aanzicht hebben en dat hebben we dan ook zeker in acht genomen toen de plannen nog op tafel lagen."

Op de kop af is het nu een jaar geleden dat Utens het startsein voor de kavelverkoop gaf.

Op het circa 17.000 vierkante meter grote bedrijventerrein bij binnenkomst van Zundert zijn nu op vrijwel alle kavels opties genomen door bedrijven.

"Molenzicht laat dan ook zien dat er wel degelijk groei in de Zundertse economie zit en de aanpak om dit stimuleren werpt zijn vruchten af", vertelt Utens.

"Bovendien is het nooit het doel geweest om alle kavels van Molenzicht in één keer te verkopen. Er mag best wat speling zijn."

Druk jaar

De gemeente is tevreden over het verloop van de opties op de kavels.

"De gebieden in een hoekvorm van het terrein kennen inmiddels allemaal een eigenaar", legt Utens uit terwijl hij rond zich heen wijst. "Dat betekent dat er hier in de loop van 2018 op z'n minst alle bedrijven starten met de nieuwbouw."

Voor Van Baal zal de totale realisatie pas later komen.

"Ik hoop dat de loods eind april al helemaal klaar is, maar de bouw van het 'pakhuis' zal vermoedelijk ruim twee jaar in beslag nemen. Dat komt voornamelijk omdat ik het pakhuis zelf en samen met mijn medewerkers ga bouwen. In de tussentijd draait ons bedrijf natuurlijk nog gewoon door. Het zullen twee drukke jaren worden." [l]