Gebouw Levenlust van KBO Klein Zundert een half jaar in gebruik

KLEIN ZUNDERT - Bij de verbouwing van Levenslust was het de bedoeling dat ons gebouw meer de uitstraling moest krijgen van een ontmoetingsplaats. Geen hangplek voor senioren maar wel een ruimte die uitnodigt om binnen te lopen voor een gesprek of activiteit of gewoon voor een kopje koffie of thee.

Nu het bijna een half jaar geleden is dat we officieel open zijn is het goed om de balans een sop te maken. Zijn we goed bezig of moeten we nog veel ondernemen om alles in het juiste spoor te krijgen. Weliswaar is de periode kort maar als we vooruitgang willen boeken moet dat ook redelijk snel zichtbaar zijn. Doordat we meer en betere huisvesting hebben en beschikken over twee aparte ruimtes hebben we ook meer mogelijkheden om meer dingen te doen en dat is meestal wel een zinvolle verbetering. Ook hebben we aangegeven dat het niet alleen voor de KBO leden een accommodatie moet zijn maar dat er breder naar gekeken moet worden.
Elke morgen is er voor leden wel iets te doen in Levenslust, vooral biljarten en de huiskamer op vrijdag en met de groep MBVO, meer bewegen voor ouderen, komt er de maandag morgen nog bij. Dit biedt meteen de mogelijkheid voor andere om eens binnen te lopen, de koffie staat klaar. De middagen zijn voor een groot deel ook bezet dus hier geldt hetzelfde. In het totaal van de doelstelling zijn we zover dat we nog meer open willen zijn dan tot nu toe zodat we de bezetting nog wat kunnen opvoeren. De functie die we hebben als een plaats om op een gezellige manier met elkaar om te gaan blijft wel bovenaan staan.

Activiteiten
Overheid en bedrijven digitaliseren in toenemende mate, met als gevolg dat burgers die minder digitaal vaardig zijn, steeds meer achterop dreigen te raken. Vooral voor de allesoudste, die nooit eerder met ICT- toepassingen gewerkt hebben, is er reden tot zorg. KBO Brabant vind het belangrijk dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig hun eigen zaken kunnen blijven regelen. Om die reden is er op donderdag 8 februari een inloopmiddag in Levenslust bedoeld voor alle leden uit de gemeente Zundert. U kunt dan kennis maken met het programma en er zal voorlichting gegeven worden over het gebruik ervan. Aanvang is 13.00 uur tot 16.00 uur maar het is inloop dus kunt de hele middag binnenlopen.
Een groep dames is onder deskundige leiding bezig kennis te maken met het werk van Vincent van Gogh de bekende schilder die in Zundert geboren is. Zij hebben nog een middag te gaan maar uit het enthousiasme blijkt deze teken en schilder activiteit zeer aan te slaan. Is er sprake van verborgen talent, de tijd zal het leren.
Donderdag 1 februari is weer de maandelijkse bingo en op 22 februari houden we de jaarvergadering maar hier komen we later terug.[l]