De jeugdgroep in betere tijden.
De jeugdgroep in betere tijden. Foto: Eddy Heijnen

Trappistentrappers weer de weg op

ZUNDERT - Wat een prachtige zondag, eindelijk nog eens genieten van een lekker zonnetje bij de fietstochten en niet al te veel wind. Dan krijg je zin om het mountainbiken te laten voor wat het is en weer eens de weg op te gaan.

Zo’n eerste keer weer op de racefiets voel je jezelf als een vogeltje in het water, niet echt in je element, het loopt nog niet zo soepel en je voelt het overal. Maar dat is een kwestie van wennen, trainen, volhouden en doorgaan want voor je het weet is het alweer maart.

Zondag
Vele Trappistentrappers konden de drang om te gaan fietsen niet weerstaan. Dertig leden stonden zondag klaar voor de winterronde, teveel voor één groep daarom besloten 22 van hen de lange versie te rijden. Dat werd een 107 km lange Oesterdam rit met een behoorlijk tempo. Eén lekke band en een enkeling met de naweeën van de griep, verder geen bijzonderheden. De overige acht vertrokken voor de reguliere winterronde. Onderweg sloten zich nog vijf renners bij hen aan zodat ze toch een mooie groep kregen. Het werd een rustig rondje zonder problemen, niets spectaculairs gebeurt, we kunnen het niet mooier maken dan het was.
Zowel zaterdag als zondag ging ook een behoorlijk aantal leden op eigen gelegenheid de weg op.
Het veldrijden was wat minder, enkelen reden een eigen rondje op de Rucphense heide en een zevental reed de toertocht van Wortel waar overigens nauwelijks nog slijk te vinden was. Om wat extra kilometers te maken kwamen zij op de fiets weer naar huis. Ook in Putte waren enkele leden aktief en zij troffen daar een mooi en droog maar ook druk parcours aan.
De jeugdgroep met vier leden en twee leiders heeft haar zondagochtend in de Krochten doorgebracht met het rijden van korte ritjes afgewisseld met enkele oefeningen.

Jaarvergadering
Op maandag 29 januari zijn alle leden welkom op de Algemene Leden Jaarvergadering 2018. De aanvang is 20.00 uur en de locatie is café Stuivezand. De agenda voor deze avond hebben alle leden intussen per email ontvangen. Hieraan voorafgaande is om 19.00 uur de Algemene Jeugd Jaarvergadering waarbij alle jeugdleden met hun ouders van harte welkom zijn. Ook vrienden of vriendinnen die belangstelling hebben zijn welkom.

NK veldrijden
Stan Godrie wist in het koude Surhuisterveen een mooie vijfde plaats te bemachtigen bij de elite, Sieben Wouters werd ook vijfde maar dan bij de beloften.

Programma
Zondag 21 januari staan er twee toertochten op het programma te weten in Huijbergen en in Brasschaat. Vertrek voor de veldrijders is 8.30 uur. De liefhebbers voor de winterronde vertrekken om 9.00 uur vanaf Stuivezand en ook de jeugd groep vertrekt om 9.00 uur.[l]