De Voorjaarsbeurs voorziet in een behoefte. FOTO GROOTGROENPLUS
De Voorjaarsbeurs voorziet in een behoefte. FOTO GROOTGROENPLUS Foto: GrootGroenPlus

Voorjaarsbeurs moet blijvertje worden

ZUNDERT - De eerste editie van de woensdag en donderdag door GrootGroenPlus gehouden Voorjaarsbeurs in Zundert is goed ontvangen. GrootGroenPlus-voorzitter David Bömer spreekt van een prima startpunt voor een vervolg. "De beurs is naar wens verlopen", zegt hij. "Althans: voor wat betreft de organisatie van de beurs én de gegenereerde aandacht in de pers en in de boomkwekerijwereld."

DOOR ADDO SPRANGERS

Qua publieke belangstelling had er volgens Bömer de tweede dag van de Voorjaarsbeurs meer ingezeten. De westerstorm die over het land raasde, gooide echter roet in het eten. "Het noodweer is zeker van invloed geweest op de bezoekersaantallen. Hier hadden we echter vrede mee. Van sommige collega-kwekers hoorden we van schade op de bedrijven zelf. Dan heeft een bezoek aan een beurs geen prioriteit. Een dergelijke storm is overmacht."

Behoefte

Al had hij natuurlijk graag gezien dat er meer bezoekers waren gekomen. "De deelnemers aan de beurs hebben natuurlijk baat bij een goed bezoek. De bezoekers die er waren, kwamen echter met een doel. Er is veel handel gedreven, ondanks de matige publieke belangstelling. De reacties waren echter langs alle kanten positief.

De eerste aanmeldingen voor volgend jaar zijn zelfs al binnen. Dat is in ieder geval een mooie start om door te gaan. De Voorjaarsbeurs gaat wat mij betreft zeker een blijvertje worden. De beurs voorziet in een bestaande behoefte.

De naam GrootGroenPlus zorgt natuurlijk voor de associatie met een grote beurs. Oók GrootGroenPlus is echter klein begonnen."

Laagdrempelig

De nieuwe, kleinschalig opgezette GrootGroenPlus Voorjaarsbeurs werd afgestemd op de data van drie andere inkoopbeurzen in het zuiden van Nederland. Groenbeurs Haaren en Groenbeurs Brabant vonden gelijktijdig plaats en TreeVention afgelopen zondag en maandag.

Voor inkopers een uitgelezen kans om binnen vijf dagen al hun inkopen te doen.

Voor standhouders biedt dit het voordeel van een groot bereik tegen lage kosten, terwijl inkopers hun zaken veel efficiënter kunnen organiseren door slechts eenmaal af te reizen."Een prima concept en heel laagdrempelig", vindt David Bömer. "Alles bij elkaar voldoende reden voor een vervolg."[l]

De Voorjaarsbeurs voorziet in een behoefte. FOTO GROOTGROENPLUS