Geweldige resultaten Vogelvereniging de Edelzanger

ZUNDERT - Het vogeltentoonstellingsseizoen 2017/2018 is na goed gebruik afgesloten met de Wereldshow, de grootste vogeltentoonstelling die ieder jaar in een ander land georganiseerd wordt. In 2018 vond deze tentoonstelling plaats in Cesena (Italie), in januari 2019 zal Nederland (Zwolle) gastheer zijn van de wereldshow. Nu alle tentoonstellingen gespeeld zijn is het tijd voor het opmaken van de balans en de winnaars in de bloemetjes te zetten.

In het weekend van 2 en 3 december heeft Vogelvereniging de Edelzanger zijn eigen tentoonstelling georganiseerd in Zaal Schuttershof te Klein Zundert. De leden van onze vereniging hebben hierbij de volgende resultaten behaald: Jan van den Broek was hier vier keer kampioen, Martien van der Hoofden was hier ook vier keer kampioen en had daarnaast ook het Bondskruis, Louis Boudewijns was drie keer kampioen en behaalde daarnaast het Open Zunderts Kampioenschap. De beste vogel op de deze tentoonstelling was van Louis Boudewijns (Zebravink blackface grijs met 94 punten). Namens het bestuur willen we bij deze ook nogmaals alle inzenders bedanken voor het deelname aan deze tentoonstelling. Daarnaast een bedankje aan alle vrijwilligers welke geholpen hebben bij de organisatie van onze tentoonstelling.

Districts kampioenschap
De daarop volgende tentoonstelling waar onze leden aan deelgenomen hebben is het Districts kampioenschap van Brabant West (15 tot 17 december), deze show wordt jaarlijks georganiseerd in Sint Willebrord. De volgende resultaten zijn hier behaald: Jan van den Broek vijf keer goud en één keer zilver, Louis Boudewijns twee keer goud en twee keer zilver, Frans Raats acht keer goud, drie keer zilver en één keer brons.

Nederlands Kampioenschap
Daarop volgend wordt jaarlijks het Nederlands Kampioenschap georganiseerd, dit jaar voor het eerst in Zwolle (11 tot 14 januari 2018). Ook hier zijn door onze leden weer goede resultaten behaald: Jan van den Broek twee keer kampioen en één keer brons, Louis Boudewijns twee keer kampioen, één keer zilver en één keer brons, Frans Raats acht keer kampioen en twee keer zilver.

Wereldshow
Als afsluiter van het tentoonstellingsseizoen de Wereldshow in Cesena, Italie. Hier heeft Frans Raats met verve onze vereniging vertegenwoordigd. De volgende resultaten zijn hier door Frans behaald: drie keer Wereldkampioen, 1 keer zilver en twee keer brons.
Zoals u kunt lezen kunnen we wederom spreken van een zeer succesvol tentoonstellingsseizoen van onze leden met meerdere nationale en wereldtitels waar we oprecht trots op kunnen zijn. Voor de meeste kwekers staat het kweekseizoen voor de deur met als doel de kampioenen voor de toekomst te kweken. Namens het bestuur nogmaals gefeliciteerd met de behaalde prijzen en laten we hopen op minimaal een evenaring van het succes voor het tentoonstellingsseizoen 2018/ 2019.[l]