Werkgroep Randweg Plus houdt inspraakavond

ZUNDERT - Werkgroep Randweg Plus houdt komende vrijdag vanaf 20.00 uur een inspraakavond over de Randweg in Zundert. Plaats van handeling is Café Neefs aan de Molenstraat 129.

DOOR ADDO SPRANGERS

Politieke partijen en bewoners kunnen tijdens de bijeenkomst hun bevindingen rond (het afmaken van) de Randweg naar voren brengen. Zundert heeft momenteel een halve Randweg. "Dat is een goede start voor het aanpakken van de verkeersdrukte in het centrum van Zundert, maar het is slechts de helft van een échte oplossing", vindt de Werkgroep Randweg Plus. "Als straks in 2018 de Molenstraat eenrichtingsverkeer is geworden, zal het in omliggende straten aanzienlijk drukker worden. Het verkeer dat niet meer door de Molenstraat kan, moet dan immers ergens anders langs."

Discussie

Randweg Plus vindt dat er een volwaardige oplossing moet komen waarbij doorgaand verkeer niet meer door het centrum van Zundert gaat. Hoe precies het traject van die volwaardige Randweg moet komen te lopen, is volgens de werkgroep open voor discussie. Wel staat voor haar vast dát er zo'n oplossing moet komen met het oog op veiligheid en leefbaarheid in het centrum. Politieke partijen krijgen op de inspraakavond in een pitch van drie minuten de gelegenheid hun standpunt toe te lichten. Daarna is gelegenheid voor discussie.[l]