VVR en Alliance delen de punten

RIJSBERGEN - Op zondag 21 januari stond de uitwedstrijd tegen Alliance uit Roosendaal op het programma. Na een korte winterstop en een geslaagd trainingskamp was het zaak om goed te starten aan de 2e competitiehelft om zodoende mee te blijven doen in de top van de ranglijst.

De beginfase van de wedstrijd is aftastend. Alliance heeft het meeste balbezit, maar heeft moeite met de opbouw. VVR zet een goed blok en is gevaarlijk in de omschakeling. Beide teams zoeken snel de diepte richting de spitsen. In de 2e minuut onderschept Joris de bal in de opbouw, waarna een steekbal volgt op Yoran. Zijn voorzet bereikt geen medespeler. In de 11e minuut een aanval over links van Alliance. De voorzet van de linksbuiten beland bij de 2e paal, het schot wordt gepakt door Bram. In de 15e minuut schakelt VVR goed om. De bal beland via Hassan bij Gilberto waarna een overtreding wordt gemaakt door Alliance op 20 meter van het doel. De vrije trap van Stef gaat over. In de 20e minuut start Hassan een prima actie maar drijft deze te ver door. Enkele minuten later een diepe bal van Yoran op Joris, zijn voorzet bereikt niemand. In de 36e minuut een goede actie van Gilberto over rechts tot in de 16 meter van de tegenstander. De bal beland bij de 2e paal, het schot van Hassan in de korte hoek wordt gepakt door de keeper van Alliance. In de 39e minuut wordt er goed druk gezet door Hassan waardoor hij in balbezit komt. Zijn voorzet die hieruit volgt is te scherp voor Gilberto. In de tegenaanval breekt Alliance wederom over links door. De voorzet van de linksbuiten zeilt voorlangs. In het slot van de eerste helft nog een goede actie van Hassan. Er volgt een prima steekbal op Sjors en via Gilberto en Yoran volgt een voorzet welke te onnauwkeurig is waardoor VVR niet tot een kans komt. Ruststand 0-0.
VVR komt de 2e helft goed uit de kleedkamer. De duels worden gewonnen op het middenveld en Alliance komt niet in hun spel. Gelijk na rust haalt de opkomende Martijn er een corner uit, welke niets oplevert. Gelijk daarna wordt er een overtreding gemaakt op Joris. De vrije trap op 20 meter van het doel wordt hoog over geschoten door Maarten. In de 58e minuut wordt een vrije trap van Stef bij de 2e paal door iedereen gemist. In de 60e minuut begint Yoran aan een actie en geeft een steekbal in de 16 meter op Gilberto. De bal wordt hierna prima terug gelegd op Yoran. Het schot beland recht op de keeper. In de 73e minuut een aanval van Alliance over links. De voorzet is te scherp en kan simpel door Bram worden opgepakt. In de tegenaanval kan Gilberto vrij de 16 meter in dribbelen. Hij legt prima terug, maar het schot van Yoran gaat over. Enkele minuten later een prima crossbal van Stef achter de verdediging van Alliance. Joris komt een teenlengte te kort om de bal te controleren. In de 79e minuut is er een moment dat de organisatie bij VVR even niet goed staat en Alliance profiteert gelijk. Vanuit het middenveld wordt de spits aangespeeld op zo’n 20 meter van het doel. Hij draait zich vrij en schiet prima diagonaal binnen, 1-0. VVR is hierna even zoekende en Alliance probeert in deze fase door te drukken, zonder tot grote kansen te komen. VVR pakt echter al snel de draad weer op en komt in de 83e minuut op gelijke hoogte. Een vrije trap van Maarten beland bij de 2e paal, de afvallende bal wordt door Joris resoluut binnen geschoten, 1-1. Hierna probeert VVR nog wel wat te forceren, maar er worden geen kansen meer gecreëerd. Zodoende eindigt de wedstrijd in een gelijkspel.