Luchtbuksvereniging SIOS en de Hoekman trofeeverschieting

ZUNDERT - Op zaterdag 13 januari stonden 15 schutters aan de start voor de jaarlijkse 'geluksverschieting'. Om deze wisseltrofee moet je onder je gemiddelde schieten. Alleen de handicap is dat dit tussen 1 en 2,5 punt onder het gemiddelde moet zijn.

Na de eerste verschieting was Ben van Erk al uitgeschakeld daar hij ruim 8 punten onder zijn gemiddeld zat. Na de tweede verschieting voegde Johan Maas en Jan Koeken zich bij de niet kanshebbers. Zij zaten 3,5 en 4 punten onder hun gemiddelde. Na de vierde hadden Johan en Jan echter zodanig goed geschoten dat zij hun gemiddelde tot beneden de 2,5 hadden gebracht. Na de vijfde en laatste verschieting waren er 8 schutters die een gemiddelde hadden tussen de 1 en 2,5 onder hun gemiddelde. Na een lootje te hebben getrokken bleek het verschil de maximale 2,5 punt te zijn. Er bleken 2 schutters die uiteindelijk 0,7 van hun gemiddelde van deze middag zaten. Namelijk Jan Koeken en Corne de Bont. Zij moesten terug naar het schietlokaal voor een nakamp over twee kaarten. Hierna moesten weer een nieuw lootje getrokken worden. Echter dat werd niet gedaan daar Jan Koeken zich weer verrekende en bijna 3,5 onder zijn gemiddelde schoot. Corne bleef keurig tussen de 1 en 2,5 en werd daarmee winnaar van de trofee voor het jaar 2018.
Als troostprijs zijn er ook bekers voor diegene die het best hebben geschoten in hun klasse. Voor de B-klasse bleek Patricia van Gils met 1,5 boven haar gemiddelde het best geschoten te hebben. Alleen Johan Oostvogels kon nog net boven zijn gemiddelde blijven met 0,2. In de A-klasse was Leo Smits de beste schutter. Hij schoot net niet gelijk aan zijn gemiddelde maar bleef er 0,1 er onder. Hij was dus het minst slecht deze middag. De dag werd afgesloten met een uitgebreide koffietafel opgediend door onze kastelein Jaap Hoekman.

Levensmiddelenverschieting
Komend weekend houdt SIOS weer haar jaarlijkse vrije verschieting, beter bekend als Levensmiddelenverschieting. Wij nodigen hierbij iedereen, schutter of geen schutter, om onze banen aan de Molenstraat 63 te bezoeken. Nieuw dit jaar is dat wij een vrienden viertal verschieting organiseren. In dit viertal mag slechts één ervaren schutter zitten. De winnaar van deze verschieting wint een straatje 1/5 staatsloten voor de trekking van 10 maart. [l]