Drukte op de jaarvergadering.
Drukte op de jaarvergadering. Eddie Heijnen.

Trappistentrappers in training voor voorjaarsklassieker

ZUNDERT - Waarschuwingscode geel in verband met plaatselijke gladheid op zondagochtend. Dan rijst de vraag of het wel zo verstandig is om met de fiets de weg op te gaan. Is het wel of niet verantwoord, het brengt toch de nodige risico’s met zich mee.


Een uurtje later vertrekken of naar de plaatselijke sportschool gaan waren in dit geval goede en veel toegepaste alternatieven. Iedere Trappistentrapper zal dat voor zichzelf moeten uitmaken daar zijn ze oud en wijs genoeg voor.

Zondagochtend ritten
Het achttal renners dat ondanks de gladheid gewoon om negen uur van start ging voor de winterronde kwam daar letterlijk en figuurlijk al snel van terug, bij Nieuw Moer waar niet gestrooid en het nog spekglad was werd rechtsomkeer gemaakt. Ze besloten er dan maar een rondje Breda van te maken omdat daar de wegen over het algemeen wel gestrooid worden. Uiteindelijk kwamen zij met 67 km op de teller weer terug op Stuivezand, zonder kleerscheuren. Dat gold helaas niet voor alle Trappistentrappers die vroeg op pad gingen.
De leden die wat later vertrokken om een rondje op eigen gelegenheid te rijden, en dat waren er nogal wat, hadden geen last meer van de gladheid.
De veldrijders die de Huijbergse blubber hadden opgezocht kregen een zware rit te verwerken met meer glibberigheid door de modder dan door bevriezing. Als training voor de Ronde van Vlaanderen in april reden de meesten op de fiets naar huis om extra kilometers te maken. Degenen die er ook op de fiets naar toe waren gereden hadden door de gladheid wel de nodige moeite om schadevrij aan de start te verschijnen.

Uitstapje
Het jaarlijkse uitstapje afgelopen zondag voor commissieleden, bestuur, chauffeurs en hoofdsponsors werd een zeer geslaagde middag. Met 35 man werd een minigolf competitie aangegaan in het Indoor Adventure Golf in Chaam. Zo waande je jezelf in het Midden Oosten en het volgende moment sloeg je een balletje in de rimboe van Afrika. David Woestenberg kon het beste met de golfclub overweg en ging met de hoofdprijs aan de haal. Na afloop werd de middag gezellig voortgezet bij café Stuivezand waar de soep en broodjes klaar stonden.

Jaarvergadering
Maandag aanstaande, 29 januari, worden allerhande belangrijke zaken besproken met betrekking tot het komende seizoen en er wordt terug gekeken naar de gebeurtenissen van afgelopen jaar tijdens de Algemene Leden Jaarvergadering. De aanvang is 20.00 uur bij Café Stuivezand, alle leden zijn hiervoor uitgenodigd. Om 19.00 uur doen de jeugdleden hetzelfde tijdens hun jaarvergadering. Hierbij zijn alle jeugdleden en ouders van harte welkom. Zie www.trappistentrappers.nl voor meer informatie en de agenda van deze avond.

Programma
Zondag 28 januari staat er in de nabije omgeving slechts één veldtoertocht op de lijst en dat is in Kalmthout. De veldrijders vertrekken om 8.30 uur. De wegploeg vertrekt om 9.00 uur voor de winterronde. De jeugd vertrekt om 9.00 uur, hun bestemming wordt bij vertrek bepaald.[l]

Drukte op de jaarvergadering.