Samen Sterk kijkt tevreden terug op de springwedstrijd in Breda.
Samen Sterk kijkt tevreden terug op de springwedstrijd in Breda.

Goede prestaties op DE springwedstrijd voor Samen Sterk

RIJSBERGEN - zaterdag 27 januari vond er in Breda een DE-springwedstrijd plaats.

Allereerst mocht een team van de mix-springselectie B laten zien waar de kinderen tijdens de trainingen op geoefend hebben. Dit team bestond uit acht meisjes en één jongen onder begeleiding van Julia van Overveld en Sam Mulders. Zij namen deel aan twee onderdelen: lange mat en trampoline. De kinderen hebben erg hun best gedaan en zo netjes mogelijk geturnd. Het was goed te zien dat ze hard getraind hadden op het onderdeel lange mat. Hun prestatie werd beloond. Ze behaalden hierbij een welverdiende eerste plaats. Bij het onderdeel trampoline behaalden ze helaas net geen podiumplaats, maar werden ze wel 4e.

Wat later in de ochtend was het de beurt aan de opstapselectie. Dit team bestond uit acht meisjes en voor iedereen was het de allereerste wedstrijd. Ze mochten het spits afbijten met het onderdeel lange mat. De meiden lieten zien wat ze tijdens de training allemaal geleerd hebben en genoten met volle teugen. Na dit onderdeel was de trampoline aan de beurt. Je kon goed zien dat de grootste spanning bij de meiden eraf was en dat ze nog meer gingen genieten. Er werden nette streksprongen gesprongen en lief gelachen naar de jury.
Door de vele tegenstanders behaalden ze helaas geen podiumplaatsen, maar trainster Femke Boomaerts was zeer tevreden! Het is natuurlijk erg spannend voor meisjes van 6 tot 8 jaar om ineens op wedstrijd te gaan. Het was een hele ervaring voor de meiden en iedereen heeft er van genoten. Op naar de volgende wedstrijd!
Samen Sterk is trots op iedereen en we kunnen terugkijken op een geslaagde wedstrijd! [l]

Afbeelding