Voorrondes driebandenkampioenschappen naderen ontknoping

ZUNDERT - Afgelopen weken zijn in café Victoria de eerste partijen van de voorrondes van het 52e Zundertse Driebandenkampioenschap afgewerkt. Er werd meteen al fel gestreden om de punten voor plaatsing in de finaleronde, welke gespeeld gaat worden van 21 t/m 24 februari in de zaal van Victoria.

De gemiddeldes logen er soms niet om en partijen werden al uitgespeeld in 12,13,14 en 15 beurten! De verwachte kandidaten hebben zich allemaal gemeld voor een kans op de finaleronde, maar toch waren er ook enkele verrassingen te noteren. Opvallend was hierbij het optreden van youngster Daan Hanegraaf die van zowel Jaap Hoekman als van John Havermans wist te winnen met een totaalgem. van 1,06! John verloor bovendien tegen de verwachting in van zijn broer Cees (in 15 brt.), zodat de partij tegen Jaap Hoekman voor hem cruciaal gaat worden. De kortste partij tot nu toe werd gespeeld door Mark Havermans (12 brt. tegen Frank Gommers), welke even later zijn meerdere moest erkennen in Erwin Vissenberg (25-24 in 13 brt.).
Voor verdere uitslagen/standen/programma verwijzen wij u graag naar de website: www.oefeningenvermaak.nl
Helaas moeten wij melden dat dit 52e Kampioenschap werd overschaduwd door het overlijden van zowel oud-kampioen Louis Gommers als Jack van Aart, die ook dit jaar nig op de deelnemerslijst stond. Wij verliezen in hen twee sympathieke biljartvrienden en gaan hen dan ook zeker erg missen! Wij wensen beide families heel veel sterkte.[l]