VVR pakt 3 punten tegen Alliance

RIJSBERGEN - Op zondag 28 januari stond de thuiswedstrijd tegen Alliance uit Roosendaal op het programma. Een week eerder deelden beide ploegen de punten in een spannende wedstrijd.

Beide ploegen beginnen scherp aan de wedstrijd. In de 3e minuut wordt Jolan diep gestuurd en zet prima voor. Helaas is er geen bezetting voor het doel. Een minuut later gaat Alliance in de fout tijdens de opbouw. Goed druk zetten van Tobias zorgt dat Joris in balbezit komt. Hij kapt zich vrij en schiet rand 16 meter laag in de korte hoek raak, 0-1. In de 9e minuut een corner voor VVR. De afvallende bal wordt vanaf 20 meter hard ingeschoten door Jolan. De keeper van Alliance tikt de bal uit de kruising. Enkele minuten later een verre uittrap van Bram. Jolan komt net te kort om gevaarlijk te kunnen worden. Hierna nog een corner die bij de 2e paal net niet voldoende geraakt kan worden door Stef en rakelings naast rolt. In de 16e minuut een aanval over links van Alliance. De voorzet wordt bij de 2e paal weggewerkt. Enkele minuten later wordt een afvallende bal na een corner over geschoten door een Alliance-speler. Alliance probeert veelvuldig op te bouwen en middels crossballen de linksbuiten te bereiken. VVR legt veel positieve agressie in het spel en Alliance heeft hier duidelijk moeite mee. In de 27e minuut wordt na een onderschepping de bal geopend op Jolan. Hij geeft een steekbal op Maarten die zodoende vrij voor de keeper komt. Helaas wordt hij onterecht afgevlagd voor buitenspel. In de 30e minuut wederom een opening op de linksbuiten van Alliance. Hij dribbelt naar binnen, maar zijn schot gaat ver naast. Gelijk hierna een actie van Yoran. Zijn voorzet is net te scherp voor Jolan. In de 44e minuut een vrije trap voor Alliance op 20 meter van het doel. De bal wordt in de muur geschoten. Zodoende bereikt VVR met een 1-0 voorsprong de rust.
De 2e helft start Alliance met het meeste balbezit, maar heeft moeite met de opbouw. VVR zet een goed blok en is gevaarlijk in de omschakeling. In de 55e minuut een aanval over links van VVR. Goed doorzetten zorgt dat de bal in de 16 meter bij Yoran komt. Hij speelt prima door naar de bij de 2e paal staande Tobias. Tobias schiet laag diagonaal binnen, 2-0. Alliance scoort echter al snel weer de aansluitingstreffer. Slecht uitverdedigen door het midden zorgt dat Alliance een aanval op kan zetten. VVR is even uit de organisatie en een snelle 1-2 door het midden kan alleen gestopt worden middels een overtreding in de 16 meter. De penalty wordt onberispelijk raak geschoten door Alliance, 2-1. In de 64e minuut ontwijkt Jolan de buitenspelval. Zijn schot rolt voorlangs. Vlak hierna een corner voor VVR. De kopbal van Joris wordt gestopt door de keeper. In de 67e minuut een vrije trap voor VVR aan de zijkant. De bal wordt voorgelegd en de inlopende Gilberto kopt binnen, 3-1. In de 76e minuut een aanval over links van Alliance. De bal wordt vanaf de achterlijn voorgezet waar een vrijstaande Alliance-speler te gemakkelijk kan binnen schieten, 3-2. De spanning is weer helemaal terug in de wedstrijd. Alliance gaat steeds meer de lange bal spelen om zo nog iets te forceren. VVR staat echter goed, geeft geen kansen meer weg en is in de omschakeling nog het gevaarlijkst. Zo wordt in de 85e minuut Hassan nog diep gestuurd. Zijn voorzet beland bij Jolan die echter bij de 2e paal naast schiet. VVR trekt de overwinning over de streep en schrijft zodoende 3 belangrijke punten bij!