Jef van Aert en Arno Dictus.
Jef van Aert en Arno Dictus. Johan Tax

60 jarige jubilaris Kruisboog vereniging Komst des Vredes

ACHTMAAL - Op de jaarlijkse teerdag van kruisboog vereniging Komst des Vredes werden dit jaar meerdere jubilarissen in de bloemetjes gezet. Jef van Aert, lid sinds 1958, is reeds 60 jaar lid van onze vereniging. Dat lieten wij niet onopgemerkt voorbij gaan.

Al kort na zijn lidmaatschap wist Jef samen met twee collega schutters Kampioen van Nederland te worden met het (toen nog) drietal. In zijn goede jaren maakte Jef deel uit van de top van de Komst des Vredes. Hij wist toen verschillende Kampioenschappen te veroveren op zowel persoonlijke titel en met het drietal in diverse afdelingen. Op zeker moment heeft Jef zijn actieve carrière als schutter aan de wilgen gehangen, maar hij is nog steeds actief binnen de vereniging. Waar nodig komt Jef helpen bij wedstrijden en hij volgt alles nog wat de resultaten van de vereniging betreft. Ook is hij al heel lang lid van het gelegenheidskoor van de Komst des Vredes welke al bijna 50 jaar de Heilige Mis opluistert bij aanvang van de teerdag, en daar zingt hij nog steeds zijn toontje mee.

Veertig jarig jubileum
Ook Peter Wierks werd in de bloemetjes gezet vanwege zijn veertig jarig jubileum. Hij is lid van onze vereniging sinds 1978. Peter is nooit geen topschutter geworden maar hij had vooral plezier in de beleving van de schietsport. Toch heeft ook hij enkele trofeeën behaald samen met een viertal of persoonlijk. Vanwege zijn gezondheid moest Peter het schieten laten voor wat het is, maar hij volgt alles nog steeds van de kruisboogsport. Ook komt hij voor de gezelligheid geregeld langs bij wedstrijden om de Bamisprijs en met het Koningschieten. En als het nodig is komt hij graag helpen op wedstrijden of met clinics.

25 jaar
Als derde jubilaris wordt Arno Dictus in het zonnetje gezet vanwege zijn 25 jarig lidmaatschap. Hij is dus lid sinds 1993. Arno behoort inmiddels wel bij de top van onze vereniging. Hij heeft al verschillende ereprijzen in de wacht gesleept vooral op persoonlijk vlak maar ook met het viertal. En dan spreken we over ereplaatsen bij de NKB, Kring Zundert én binnen onze vereniging. Arno was een aantal jaren bestuurslid en ook enkele jaren wedstrijdleider van de Komst des Vredes. Verder is hij beheerder van de website en hij is ook medeorganisator van het Tour de Frances pel van de Komst des Vredes, u allen wel bekend. Als drukker is Arno verantwoordelijk voor deze formulieren maar ook voor de oorkondes welke aan de jubilarissen uitgereikt worden. Ook op Arno kunnen wij rekenen als er ergens hulp nodig is zoals het jureren van, en helpen bij wedstrijden.
Al deze jubilarissen werden voorzien van de bijbehorende speldjes van onze vereniging en de NKB. Ook kregen allen een oorkonde en de bijbehorende bloemen. Daarna werden alle jubilarissen gefeliciteerd door alle leden en wij hopen dat ze nog lang plezier mogen beleven aan onze vereniging en de schietsport in het bijzonder. Al bij al hadden wij een mooie teerdag.[l]

voorzitter Frans en Peter wierks