Moerse Boys doet zich te kort

ZUNDERT - Moerse Boys heeft zondagmiddag een pijnlijke thuisnederlaag geleden tegen laagvlieger MOC’17. Het was een donderslag aan heldere hemel, want voorafgaand aan het treffen was het vertrouwen groot. Ondanks het rommelige spel, had De Moer ook wel meer verdiend dan een verliespartij. De oranjehemden beten zich echter stuk op de stugge opponent uit Bergen op Zoom. Het werd 1-2.

Gunstige voortekenen
Een ijzersterke serie voor de winterstop, drie overtuigende oefenzeges tijdens het winterreces en een leeggestroomde ziekenboeg: de voortekenen voor deze middag waren gunstig. Moerse Boys blaakte van het zelfvertrouwen, in tegenstelling tot MOC’17. De opponent van vandaag degradeerde afgelopen seizoen eveneens uit de eerste klasse, maar verdere overeenkomsten tussen beide ploegen zijn ver te zoeken. De Moer draait alleraardigst mee in de top van de tweede klasse, terwijl MOC’17 wederom strijdt tegen degradatie. Pas zeven punten sprokkelde de Bergse formatie. Tot vandaag dus.

Dat MOC’17 respect had voor Moerse Boys bleek in de loop van het duel. De Bergse formatie zakte ver in en nam al voor rust regelmatig ruim de tijd bij standaardsituaties. FC Twente-trainer Gertjan Verbeek repte zaterdagavond over ‘schijtbakkenvoetbal’ van koploper PSV, maar voor het strijdplan van MOC’17 was best begrip op te brengen. Sterker nog: de Bergenaren lachten als laatst, de countertactiek loonde.

Voor rust kregen de toeschouwers op Akkermolen een allerminst hoogstaande wedstrijd voorgeschoteld. Moerse Boys, dat topscorer Pim mistte vanwege ziekte, trachtte het duel te controleren, deed dat bij vlagen ook wel, maar speelde te slordig om echt gevaar te stichten. De grootste mogelijkheid was op slag van rust voor Daan. De spelmaker, die een uitstekende pot speelde, controleerde de bal op de borst en volleerde vervolgens op de bezoekende sluitpost. Zonder doelpunten gingen beide ploegen aan de thee.

In het tweede bedrijf trok Moerse Boys de wedstrijd meer en meer naar zich toe. Al in de eerste minuut na rust was het bijna 1-0, toen een schot van Bart van richting werd veranderd door Mitchel. De Bergse doelman keerde ternauwernood. In het vervolg namen achtereenvolgens Sjors, Daan en wederom Mitchel het vijandelijke doel onder vuur, maar steeds kon de goalie zonder al teveel problemen redding brengen.

Onzuiver
De Moer drukte wel, maar was heel de middag simpelweg niet zuiver genoeg. Volop mogelijkheden waren er om de beslissende pass te geven, maar juist die beslissende pass was vaak niet goed. Daardoor waren de oranje-witte kansen op een hand te tellen. MOC’17 liet zich in de tegenaanvallen niet onbetuigd. Een kwartier voor tijd kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong. Enigszins tegen de verhouding in trapte de rappe aanvaller het leer onberispelijk achter Tom. Nog geen drie minuten later leek het over en sluiten voor De Moer. Een verre voorzet vanaf rechts kon bij de tweede paal worden binnen gekopt.

Doordat Daan na een klungelige handsbal nog raak trapte vanaf elf meter, liep de spanning in het slot nog flink op. Met name Mitchel verscheen nog in kansrijke positie, na een prima pass van invaller Cas. De centrumspits kreeg de bal echter niet onder controle, waardoor de kans aan hem voorbij ging. Dichterbij de bijna-mogelijkheid van Mitchel kwam Moerse Boys niet meer. MOC’17 balde na het laatste fluitsignaal de vuisten. Het Bergse strijdplan had perfect uitgepakt.

Voor verdere info zie: www.moerseboys.nl [l]