De trotse prijswinnaars!
De trotse prijswinnaars! Jan Vriends

Bekers en diploma's bij SV De Raadsheer

ZUNDERT - Zondag 28 januari was een belangrijke dag voor de jeugdleden van schaakvereniging de Raadsheer. Het was namelijk tijd voor de diploma- en prijsuitreiking van de eerste helft van het seizoen.

Tijdens de schaaklessen krijgen de leerlingen les volgens de stappenmethode en als ze een stap voltooid hebben hoort daar een mooi diploma bij. Weer veel leerlingen hadden hard gewerkt afgelopen maanden en werden zondag dan ook beloond met hun diploma.
Vervolgens was het tijd om de gewilde bekers uit te reiken. De jonge schakers hebben in de jeugdcompetitie fel gestreden om de titel. En dat ze aan elkaar gewaagd zijn dat bleek. Tot de allerlaatste ronde bleef het spannend wie met de bekers aan de haal zou gaan.
Uiteindelijk mocht in groep 2 (de instapgroep) Emin Somuncu de derde prijs mee naar huis nemen. Hij liet daarmee net Thijs de Kort en Geoff van Peppen achter zich. Het zilver ging naar een hele blije Wouter Jansen en de grootste beker was voor Brent van Loon. Met maar twee verliespartijen in de gehele najaarscompetitie de terechte winnaar van de groep.
Al even spannend was het bij de ervaren schakers van de Raadsheerjeugd, zij speelden in groep 1 hun partijen. Met name bij de derde plek zat het dicht bij elkaar. Zo hadden Thijs Hereijgers en Victor Ketelbueters exact hetzelfde aantal wedstrijdpunten, maar doordat Victor tegen iets sterkere tegenstanders gespeeld heeft kreeg hij het brons toebedeeld. De tweede plek was er voor Lucas Jansen, die net als zijn jongere broer het zilver won. De eerste plek had Jan de Kort al een tijdje in het vizier en hij mocht dan ook het goud meenemen.
Wil jij ook een keer schaakles volgen of een schaakpartij spelen in de jeugdcompetitie? Stuur dan een mailtje naar info@sv-deraadsheer.nl of kijk voor meer informatie op www.sv-deraadsheer.nl [l]

De trotse prijswinnaars!