VV Achtmaal verlies derby

ACHTMAAL - Achtmaal verliest derby van een beter Schijf. Achtmaal dat eigenlijk geen een moment lekker in de wedstrijd heeft gezeten verliest de aansluiting en moet de komende weken punten gaan pakken om niet te ver weg te zakken.

Achtmaal begon zwak aan de wedstrijd want al naar 1 minuut moest doelman Roy Nouws een inzet van dichtbij overtikken. Op het moeilijk bespeelbare veld kon Achtmaal elkaar maar moeilijk vinden. Zo kregen Jacky Mertens en Nick Jongenelen weinig bruikbare ballen toegespeeld en was Achtmaal vaak de bal al snel weer kwijt. Schijf werd echter dreigender en het hoefde niet lang op de openingstreffer te wachten. Een afgeslagen vrije trap kwam voor de voeten van een middenvelder van Schijf en met uiterste precisie wist hij de bal in de hoek te deponeren: 0-1. Hierna was het een gelijk opgaande wedstrijd. Beide ploegen voetbalde niet groots maar het was Schijf dat meer aanspraak maakte op de winst en het had de wedstrijd nog voor de rust in het slot kunnen gooien. Plots stond er een middenvelder van Schijf oog in oog met Roy Nouws maar laatstgenoemde wist met zijn voet redding te brengen.
Na de rust was Achtmaal de bovenliggende partij en drukte het Schijf terug op eigenhelft. Zo was het Janno Elst die een prima pot speelde en vaak vrij kwam op het middenveld. Niet veel later kreeg Achtmaal een corner, aanvoerder Lars Kools torende hoog boven iedereen uit en zag zijn kopbal echter van de lijn gehaald worden. Daarna was het Stijn Antens die een indraaiende vrije trap maar net naast zag gaan, en Jesper Jochems zag zijn kopbal knap gepakt worden door de Schijfse goalie. Pardoes kreeg Achtmaal de deksel op de neus en tilde Schijf de stand naar 0-2. Een goede individuele actie van een Schijfse middenvelder en van dichtbij werd het 0-2. Nog geen minuut later was het echter alweer 1-2 door een benutte penalty van ingevallen Alex Luca! Achtmaal begon aan het slotoffensief, maar het was Schijf dat de wedstrijd in het slot gooide door de bal tegendraads binnen te schieten: 1-3